Velkommen til Blå Kors Bergen!

 

Blå Kors Bergen er en frivillig forening som i dag har møtevirksomhet, Dagsenter, hytte og møteromutleie og utgir bladet Blåkorset.

 

Dagsenteret

Blå Kors og Hvite Bånds Dagsenter har vært i aksjon siden 1992 som et lavterskeltilbud. Her kommer over 100 mennesker innom for frokost og middag og et ord for dagen to ganger i uken. Det er ca 25 frivillige med. Bergen Blå Kors og Bergen Hvite Bånd står bak. Dagsenteret støttes av Bergen kommune.

 

Fredagskafé, Kafé Lazarus

Kafé Lazarus drives sammen med flere menigheter i Bergen. Det er et tilbud på fredagskvelder til rusbrukere og vanskeligstilte i Bergen. Kaféen får støtte av Bergen kommune.

 

Formiddagstreff og andre arrangement

Blå Kors Bergen inviterer til formiddagstreff 2. og 4. onsdag i måneden, kl 11.00-13.00. Her er det sang og andakt og god bevertning.
Det er også julefest samt vår- og høstbasar i løpet av året.

 

Utleie av Skjærgårdstunet

Leirstedet Skjærgårdstunet eies og drives av Bergen Blå Kors-forening. Det ligger i naturskjønne omgivelser på Skotnes på nordvestsiden av Askøy med direkte adkomst til Hjeltefjorden.
Adkomst på naturskjønn sti fra Davanger skole, ca 45 minutter rett nordover gjennom skogen.

Skjærgårdstunet er velegnet for barn og unge, men også for eldre, spreke og turlystne personer. Speidergrupper og skoleklasser har stor nytte av stedet, men det passer også til mindre menighetsgrupper.

Hovedhuset er ominnredet, modernisert og koblet sammen med et stort nybygg. Det er god plass til 25-30 personer og sengeplass til ca 20. To sovesaler med 8 sengeplasser hver, lederrom med to sengeplasser, to toaletter med dusj, TV-rom, stort kjøkken, stor stue/spisestue, hems med tre senger.

Naustet har hems, båt og flytebrygge. Noen flytevester finnes i naustet, men husk å ta med i alle tilfeller.

  • Minstepris pr døgn: kr 750 eller kr 75 pr person pr døgn.
  • Uten overnatting: kr 500
  • Nøkkeldepositum: kr 200,-

Kontakt: Blå Kors Bosenter Bergen tlf 55 54 41 00 eller Tore Vindenes tlf 916 86 450.

 

Blåkorset

Bladet Blåkorset kommer ut i et opplag på 1.200 eks fire ganger i året. Ta kontakt om du ønsker å annonsere. Adresse-endringer sendes til tore.vindenes@blakors.no.

Bladet sendes gratis til alle som ønsker det. Her kan du laste ned en pdf-versjon av jubileumsnummeret til Blåkorset fra 2008 (Blå Kors Bergen 100 år).

 

Hjelp oss å hjelpe!

Du kan støtte Blå Kors Bergen ved å gi din gave til konto 3000.18.20741. Ditt bidrag gjør at vi kan fortsette vårt arbeid for dem som sliter med rusavhengighet og arbeidet for de pårørende, både barn og voksne. Gaver over kr 500 er skattefrie: merk giroen med personnummer og «skattefri gave».

NB! Du kan også vippse en gave til Blå Kors Bergen. Vi har Vipps-nummer 13 39 81.