Blå Kors’ ferietilbud i sterk vekst

Gabriel (8) fikk god kontakt med politikerne i KrF under deres møte i Dyreparken i Kristiansand.

Hele 13 campingplasser og feriesentre på Agder og Telemark gir til sammen 1.000 overnattingsdøgn slik at de som trenger en ferie, men som av ulike årsaker ikke har muligheten, kan få et godt ferieopphold for seg og sine.

AV IVAR EIDSAA TEKST OG FOTO

– Driverne av de ulike feriesentrene fortjener all den ros de kan få, sier Inger Sørensen. Hun er virksomhetsleder for Blå Kors Ferier, et populært tiltak i regi av Blå Kors Norge basert på Sørlandet.
– Midt i den mest innbringende perioden i løpet av hele året, hvor mange av feriesentrene legger grunnlaget som gjør at de kan «leve» greit gjennom vinteren, gir de altså bort et stort antall overnattingsdøgn. Da snakker vi om å ha stort hjerterom! kommenterer Inger Sørensen.

Virksomhetsleder Inger Sørensen gleder seg over økt vilje fra politikere og ferieaktører til å støtte Blå Kors’ eget ferietilbud.

BLÅ KORS FERIER GIR I DAG to ulike ferietilbud.
Blå Kors Ferier har i mange år gitt et tilbud til familier med ulike utfordringer. Dette er et organisert ferietilbud med utflukter og mange aktiviteter. Feriene arrangeres på Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland i Aust-Agder. De siste årene har er det blitt lagt opp til to separate ferieuker. I fjor var det 75 familiemedlemmer som ble omfattet av tilbudet, i år blir det flere.
– Ekstra-bidraget fra de 13 feriesentrene er et nyere tilbud. Disse feriene har ikke organiserte aktiviteter, det er en ordinær ferie, der gjestene selv planlegger innhold og form.
– Familiene tilbys en gratis ferie på sine egne premisser. Og barna kan komme hjem og fortelle at også de har vært på ferie, forteller Sørensen med et smil.

CAMPINGPLASSENE/FERIESENTRENE som er med: Åros Feriesenter i Søgne, Hamre Familiecamping på Hamresanden i Kristiansand, Neset Camping på Bygland, Skottevig Feriesenter i Lillesand, Tingsaker Familiecamping i Lillesand, Bie Appartement i Grimstad, Beverøya i Bø i Telemark, Moysand Familiecamping i Grimstad, Hove Leirsted på Tromøya i Arendal, Moen Camping – Risør Resort i Risør, Sørlandet Feriesenter i Risør, Lovisenberg Familiecamping i Kragerø, Rognstranda Camping i Stathelle. Interesserte kan ta kontakt med Blå Kors Ferier her.

BLÅ KORS FERIER HAR ET GODT OMDØMME, og på tirsdag var hele KrFs stortingsgruppe med partileder Knut Arild Hareide i spissen på besøk. Partileder Hareide ønsker å få til et bredt samarbeid med frivilligheten slik at alle som trenger det kan få et ferieopphold.
I Kristiansand møtte Hareide og partifeller åtte år gamle Gabriel og mamma Reidun.

Reidun, mor til Gabriel, er begeistret bruker av Blå Kors’ ferietilbud: – Årets tur var den femte for vår del.

– Jeg har slitt med angst og depresjon og fikk for noen år siden kontakt med Barnas Stasjon Kristiansand som Blå Kors driver. Det har vært en god og viktig hjelp for oss som familie. Ettersom økonomien har vært og er stram, har det betydd mye å få være med på ferieturen som Barnas Stasjon arrangerer, forteller mamma Reidun. – Årets tur var den femte for vår del. Uten denne turen ville vi ikke hatt mulighet til å reise på ferie. Når vi som foreldre ser hva det betyr for barna, er slike ferieturer gull verd, understreket hun.

 

I ARBEIDET MED REVIDERT NASJONALBUDSJETT sikret KrF at feriepotten via Blå Kors ble økt med en halv million.
– Vi er utrolig takknemlige for denne støtten. Nå kan også de som står på venteliste få et tilbud. Vi jobber med å utvide tilbudet, slik at vi kanskje kan få til et ferietilbud i høst og i vinterferien, kunne daglig leder Arvid Solheim i Blå Kors Kristiansand fortelle.

ÅTTEÅRINGEN GABRIEL sjarmerte politikerfølget fullstendig i senk. Med klart blikk og stort engasjement kunne han fortelle om hva han og alle de andre som var med gjorde under ferieturen til Skallerup Klit sammen med Blå Kors Barnas Stasjon.
– Vi badet, vi grillet, vi spilte ball, vi spiste, og så måtte vi av og til sove, men det var om natta, fortalte han.
– Vi politikere ønsker å sette oss ned med Røde Kors, Blå Kors og andre frivillige organisasjoner for å se hva som må til for å kunne gi et ferietilbud til dem som ikke har anledning til å reise på ferie. Vi ser at midlene som bevilges når langt, kommenterte Knut Arild Hareide.

Comments are closed.