Desembertoner med vakre blå akkorder

Under en pressekonferanse i november fylte to av Nordic Tenors,  Jan-Tore Saltnes (til v) og Roald Haarr, hele Barnas Stasjon med «O, sole mio» til ære for TV2-teamet. (Foto: Anders Blixhavn)

Nordea Norge innbyr også i år til gratiskonserten Desembertoner i Oslo domkirke. Fredag 15. desember blir det arrangert to gratis julekonserter med noen av landets fremste artister. I tillegg blir det innsamling til Blå Kors Barnas Stasjon .

Ingrid Bjørnov kommer! (Foto: Agnete Brun)

 

– Vi er svært takknemlige for at Nordea og Oslo domkirke har valgt oss som samarbeidspartner i år. Det er en unik mulighet for os til å gjøre vårt tilbud Barnas Stasjon kjent for Oslos innbyggere og for resten av landet, sier generalsekretær i Blå Kors, Jan Elverum. – Det handler om å bidra til en bedre hverdag og en trygg oppvekst for barna.
– Årets artistrekke vil få Domkirken til å skinne av musikalsk glede, høytid og humor, sier Paal Sprakehaug, markedsdirektør i Nordea Norge. – I år er vi i tillegg glade for å bidra til større bevissthet rundt barn som lever i sårbare familiesituasjoner knyttet til rus, psykisk helse og fattigdomsproblematikk.

 

I TILLEGG TIL DE VELETABLERTE ARTISTENE som står på programmet velger Nordea og Norsk kulturskoleråd hvert år unge talenter som får muligheten til å dele scenen med de kjente stjernene. I år falt valget på Emilie Hellum Johansen (18) og Follostrykerne, ni strykere mellom 15 og 20 år.
Ellers byr den imponerende listen av musikalske artister på:

• Secret Garden med orkester og to vokalister, Espen Grjotheim og Cathrine Iversen
• Ingrid Bjørnov og Kari Slaatsveen
• Christel Alsos
• Nordic Tenors
• Oslo domkirkes ungdomskor
• Domorganist Marcus André Berg
• I desember offentliggjøres ytterligere to artister – av typen «store», står det i forhåndsomtalen!

 

Secret Garden kommer!

KONSERTENE ARRANGERES I ÅR FOR ÅTTENDE GANG i samarbeid med Oslo domkirke. Det blir gjort videoopptak av konserten og dette blir sendt på TV2 søndag 17. desember, kl 21:40, med repriser både før og etter jul. Atle Halstensen i byrået Scenekvelder er julekonsertenes kunstneriske leder. Scenekvelder har helt siden starten sørget for den kunstneriske kvaliteten under Desembertoner.

Konsertene foregår henholdsvis kl 17:00 og 20:00 fredag 15. desember. Det er ingen billetter eller forhåndsreservasjon av plasser i kirken. Dørene åpner 45 minutter før forestillingene begynner.

 

Comments are closed.