Gjennom 40 år på Lade

Fire sentrale ledere ved Blå Kors Lade Behandlingssenter gjennom tidene (fra v): Kalle Haugnes, Kristin Wall, Kristin Tømmervik og Jan Elverum. (Foto: Tor-Steinar Jorem)

Fire sentrale ledere ved Blå Kors Lade Behandlingssenter gjennom tidene (fra v): Kalle Haugnes, Kristin Wall, Kristin Tømmervik og Jan Elverum. (Foto: Tor-Steinar Jorem)

Kreativ, spennende og livlig fortid, nåtid og framtid. Blå Kors Lade Behandlingssenter i Trondheim ser i alle retninger når de skal feire seg selv.


AV TOR-STEINAR JOREM

I dag, mandag 3. april, var det dobbelfeiring på Lade. Det er 40 år siden daværende «Blå Kors Klinikk» ble etablert på Lade. Samtidig er det all grunn til å feire ny driftsavtale med Helse Midt-Norge som gjelder fra og med 1. april 2017.

– Vi på Lade Behandlingssenter kan se framtiden lyst i møte. Den nye driftsavtalen gir oss grunn til å være optimister, sa direktør Kristin Wall.

Slik utbasunerte Blåkorsbladet nyheten i 1977 om at en ny Blå Kors-klinikk var etablert på lade utenfor Trondheim sentrum.

Slik utbasunerte Blåkorsbladet nyheten i 1977 om at en ny Blå Kors-klinikk var etablert på Lade utenfor Trondheim sentrum.


NOEN MINUSER OG PLUSSER
kunne Kristin Wall melde om: Utredningsavdelingen og dagtilbudet er fra 1. april historie. I tillegg reduseres det polikliniske tilbudet med om lag 30 prosent. Men på plussiden:
• Alle ansatte har fått jobb i andre avdelinger.
• Alle avdelinger har blitt styrket faglig.
• Det er blitt muligheter for ny utvikling.
• Økonomien ved Lade Behandlingssenter er blitt bærekraftig og forutsigbar.
– Og vi er fortsatt 20-25 prosent rimeligere enn tilsvarende offentlige tilbud. Vi har gode resultater å vise fram, understreket Kristin Wall.


VETERAN KALLE HAUGNES
har prøvd seg i mange av arbeidsoppgavene på Lade Behandlingssenter. Nå har han fått laget en jubileumsfilm som fikk urpremiere tidligere i formiddag.
Generalsekretær i Blå Kors, tidligere Lade-direktør, Jan Elverum, var selvsagt på plass i dag.
– I Blå Kors sier vi at i sentrum står et menneske – mennesket har virkelig stått i sentrum her på Lade, sa Elverum som utdypet påstanden med eksempler fra historien.

Comments are closed.