Idretten stiller opp i kampen mot mobbing

– Vi er glade for samarbeidet. Det vil ha god betydning for oss begge, sier både Andreas Eidem, virksomhetsleder for Snakkommobbing.no (til v) og Tore André Dahlum, sportslig leder i Våg Fotball.

– Vi er glade for samarbeidet. Det vil ha god betydning for oss begge, sier både Andreas Eidem, virksomhetsleder for Snakkommobbing.no (til v) og Tore André Dahlum, sportslig leder i Våg Fotball.

En rekke idrettsklubber skal kommende sesong spille med logoen til Blå Kors’ chattetjeneste «Snakkommobbing.no» på draktene. Kristiansandklubben Våg FK er siste skudd på stammen til å støtte kampen mot mobbing. 

AV IVAR EIDSAA TEKST OG FOTO

– Gjennom samarbeidet med Våg Fotballklubb blir vi bedre kjent som chattetjeneste, og øker samtidig fokus på en sentral tematikk i en av Sørlandets største breddeklubber, sier daglig leder for Snakkommobbing.no, Andreas Eidem.

BLÅ KORS NORGE STARTET OPP DEN NYE CHATTETJENESTEN Snakkommobbing.no høsten 2015. Målet er å nå så mange som mulig av de mellom 60.000 barn og unge som i dag utsettes for mobbing, samt å bevisstgjøre voksne som har kontakt med barn og unge om hva mobbing er og hvordan gode forebyggende holdninger kan bygges. Av dem som mobbes har omkring halvparten aldri fortalt andre voksne at de blir mobbet. Snakkommobbing.no er en landsdekkende tjeneste og driftes fra Blå Kors sine lokaler i Kristiansand.

– VI VET AT DET SKJER MOBBING I IDRETTEN. Skal man forebygge mobbing, må man vite hva mobbing er. Da er det viktig at ledere og trenere i klubben har kunnskap om hva man skal se etter for å forebygge mobbing, sier Tore André Dahlum, sportslig leder i Våg Fotball.
Idrettsklubber i Norge ser muligheten de har til å gjøre noe for en god og viktig samfunnsaktør ved å ha logoen til aktøren på drakten. Da Våg Fotball skulle beslutte hvem klubben ville samarbeide med, ønsket klubben å innlede et samarbeid med Snakkommobbing.no.

– SAMARBEIDET MED SNAKKOMMOBBING.NO er viktig for oss som klubb, sier Dahlum.
Han forteller at Våg Fotball har bak seg en periode med en betydelig vekst i antall unge jenter og gutter som ønsker å spille fotball. På få år har klubben vokst betydelig. Flere hundre nye spillere er kommet til.
– Hele veien har vi vært opptatt av å bygge en god klubbånd, hvor de mange barn og unge som spiller fotball hos oss skal trives og kjenne seg inkludert, sier Dahlum.

– VÅG FOTBALL SKAL VÆRE EN ARENA som barna opplever som mobbefri, legger han til.
– Vi ønsker å bruke samarbeidet til å bevisstgjøre trenere og ledere internt. Vi håper at Snakkommobbing.no kan bidra på noen av de kursene og samlingene vi gjennomfører for å informere om hva mobbing er, og hva vi som voksenpersoner kan gjøre for å forebygge, samt hva vi som voksne skal se etter hvis vi har mistanke om at mobbing finner sted, sier Dahlum.
Snakkommobbing.no har innledet et nært samarbeid med flere idrettsklubber på Sørlandet. I tillegg til Våg Fotball, spiller også Fotballklubben Jerv (Grimstad), Birkenes IL Håndball og Kristiansand-klubbene Donn FK, Håndballklubben AK 28 og KIF Håndball med logoen til Snakkommobbing.no på drakten.

Comments are closed.