Villmarkstur Oslo-Lofoten tur/retur

Fiskelykke i Lofoten. (Foto: Blå Kors Behandlingssenter Slemdal)

Benny Botegård og Roger Lundstrøm, ledere i Villmarksgruppa ved Blå Kors Behandlingssenter Slemdal, har sendt oss en rapport fra gruppas bobiltur til Lofoten i august. Vi forstår at turen får høye terningkast fra samtlige 11 deltakere, 7 pasienter og fire ansatte!

To bobiler rullet sammen nordover. Etter ønske fra pasientene ble deltakerne fordelt på en gutte- og en jentebil. Ettersom flere ønsket å sove i telt var det greit med soveplass i bilene. Valget falt på bobiler fordi en ønsket at pasientene skulle få oppleve naturen på veien, og for at det skulle bli en hyggelig roadtrip.

Turen gikk via overnatting i Nord-Trøndelag og Mo i Rana fram til Skutvik der det går ferge over til Svolvær og turens endelige mål: Kabelvåg feriehus og camping. «Event Lofoten» hadde satt sammen et tettpakket program for de fire dagene i Lofoten. Det ble turer til:

DAG 1: HENNINGSVÆR – en vakker fiskelandsby som har beholdt sin gamle sjarm med vakre lave tre og murhus, trange smug, fiskebåter og hyggelige cafeer og restauranter. Tilbake i Kabelvåg på kvelden denne dagen dro vi til Kabelvåg på «Lofoten-spa»: hopp i havet fra brygga, og så rett i badstue eller badestamp. Sjøen holdt ni varmegrader, så det ble en forfriskende opplevelse.

DAG 2: EN AV VERDENS BESTE SURFE-DESTINASJONER på Unstad surfecamp lengst ut mot havet. Der ute i ødemarken var det en fullstappet trendy surfecafe, surfeshop med surfebrett og kule klær – og turister fra hele verden. Grunnet været ble det ikke noe surfing, men surfeshopen lånte bort et par skateboards i alle fall! Samme dag ble det besøk ved vikingmuseet Lofotr på Borg. Noen av Slemdal-pasientene var med på en tur med en replika av et ekte vikingskip. Turen bar så tilbake til Svolvær og havsafari med ribb – og mating av havørner.

DAG 3: BLE TILBRAKT PÅ HAVET i ekte fiskeskøyte. Flere av pasientene dro opp storfisk på 5-10 kg som ble tilberedt på campingplassen.
Dag 4 ble det topptur til Ørnetinden med fjellguide. Utsikten var kort sagt enestående fra Ørnetinden.
Neste dag var det tid for å si farvel til Kabelvåg og Lofoten. Turen tilbake til Slemdal gikk gjennom den alternative Sverige-ruta.

Dette ble en fantastisk tur med gode minner både for ansatte og pasienter. Erfaringen man tar med seg er å beregne noe bedre tid neste gang, kanskje et sted mellom to og tre uker alt i alt. Det er et langt stykke å reise, tur-retur Slemdal-Lofoten. (Blå Kors-magasinet Rusfri nr 3/2017)

Comments are closed.