Ny drift ved Loland Behandlingssenter

Blå Kors Loland Behandlingssenter

Om få dager kan det være ny drift ved Blå Kors Loland Behandlingssenter i Vennesla.

– Dersom alle detaljer faller på plass, kan vi være i gang igjen om to uker, sier en glad og takknemlig Frode Dunsæd, daglig leder ved Blå Kors Loland Behandlingssenter.

 

AV IVAR EIDSAA TEKST/FOTO

 

– Det har vært en begivenhetsrik vår og sommer, smiler Frode Dunsæd.

Etter at beskjeden kom i januar om at behandlingssenteret ikke fikk fornyet sin rammeavtale med Helse Sør-Øst, brettet man opp ermene for å sikre fortsatt drift.

Det ble sendt inn søknad til Helfo om å få godkjenning som «fritt behandlingsvalg». Stor arbeidsmengde hos Helfo medførte at det drøyde med å få et svar.
På dagen et halvt år etter at behandlingssenteret ikke fikk ny rammeavtale, kom beskjeden fra Helfo om at Blå Kors Loland Behandlingssenter kunne drive videre.

– Den beste beskjeden vi kunne få, smiler Dunsæd. – Nå jobber vi på spreng for å få alt på plass, blant annet at datasystemene våre fungerer tilfredsstillende opp mot offentlige registre og de systemene som Helfo benytter, sier han.

 

SÅ LENGE GODKJENNINGEN MANGLET, ble pasientene skrevet ut før 1. juli, og behandlingssenteret har hatt sommerstengt. Frode Dunsæd håper om få dager å kunne åpne for 37 plasser for rusbehandling.

Janka Holstad, direktør for Blå Kors Divisjon Behandling fikk æren av å overrekke utmerkelsen «Året stayer» til Frode Dunsæd under sommerfesten til Blå Kors Kristiansand.

– Det er mange som har jobbet godt for å få dette til. Nå gleder vi oss til å komme i gang, sier han.

Frode Dunsæd mottok utmerkelsen «Årets stayer» under sommerfesten til Blå Kors Kristiansand i juli. Dunsæd syntes dette var hyggelig:

 

– DETTE HAR IKKE VÆRT NOE ENMANNSSHOW. Utmerkelsen mottok jeg på vegne av alle ansatte, brukere og samarbeidspartnere som har jobbet iherdig for å sikre fortsatt drift. Det har vi sammen klart å få til. Nå gleder vi oss til å komme i gang. Vi har klart å beholde våre mange dyktige medarbeidere, og det er mange som ønsker å få sin rusbehandling hos oss, sier Dunsæd.

Loland Behandlingssenter hadde i fjor en beleggsprosent på hele 105 for de 37 plassene.

Comments are closed.