Så er Blå Kors-feriene i gang

Spennende dager venter barnefamiliene som er på årets Blå Kors Ferier på Sørlandet. (Foto: Blå Kors)

Spennende dager venter barnefamiliene som er på årets Blå Kors Ferier på Sørlandet. (Foto: Blå Kors)

Denne uka er den første av sommerens to Blå Kors-ferier ved Folkehøgskolen Sørlandet i gang. Det har vært noen travle dager i det siste for Inger Sørensen, virksomhetsleder for Blå Kors Ferier.

AV IVAR EIDSAA

Inger Sørensen er virksomhetsleder for Blå Kors Ferier. (Foto: Ivar Eidsaa)

Inger Sørensen er virksomhetsleder for Blå Kors Ferier. (Foto: Ivar Eidsaa)

– Det er godt å være i gang. I løpet av denne og neste uke skal flere familier feriere her i deilige Birkeland, sier Inger Sørensen, som sammen med et solid team med tidgivere (frivillige) har jobbet på spreng for å sikre at alt skulle være klart til feriestart.
– Denne uken kommer det 35 feriegjester. Neste uke kommer det 37 nye gjester. I tillegg kommer et stort antall tidgivere som er med på å sikre en god gjennomføring, forteller Sørensen.

BLÅ KORS’ FERIEUKER ER FOR DE FAMILIENE som ikke har råd til en egen ferietur. Flere av deltakerne forteller at de aldri har vært på en skikkelig ferie.
– Vi ser hvert år hvor mye et ferieopphold som dette betyr, hvilken glede det gir og hvor mange gode minner og opplevelser familiene får. Spesielt varmer det jo å se hva det gjør med barna, og vi har fått mange tilbakemeldinger på hva det har betydd når barna kan komme tilbake til sine lokalmiljø og fortelle at de har vært på sørlandsferie i løpet av sommeren, forteller Inger Sørensen.
Feriegjestene går noen svært innholdsrike dager i møte. En av dagene blir det utflukt til Bragdøya i Kristiansandsfjorden for bading, grilling, lek og moro – og havfiske. Det blir også tur i Dyreparken i Kristiansand der Blå Kors Ferier har fått billetter som også inkluderer et besøk i Dyreparkens badeland.

Hamre Familiecamping ved Hamresanden stiller plasser til rådighet for Blå Kors. (Foto: Ivar Eidsaa)

Hamre Familiecamping ved Hamresanden stiller plasser til rådighet for Blå Kors. (Foto: Ivar Eidsaa)

I TILLEGG TIL DE MANGE FAMILIENE som i disse dager ankommer Folkehøgskolen Sørlandet i Aust-Agder har også samarbeidet med Hamre Familiecamping ved Hamresanden gjort det mulig å sende flere somaliske familier på ferieopphold ved den idylliske campingplassen.
– Samarbeidet med Erik Hamre ved Hamre Familiecamping gjør at vi kan gi et ferietilbud til 39 deltakere denne uken og til 49 i neste uke, sier en takknemlig Inger Sørensen. Alle deltakerne er rekruttert gjennom den somaliske foreningen i Kristiansand.
Hamre Familiecamping er en av 13 campingplasser og feriesentre i Agder og Telemark som til sammen har gitt over 1.000 overnattingsdøgn til Blå Kors slik at de som trenger en ferie, men som av ulike årsaker ikke har mulighet til det, kan få et godt ferieopphold for seg og sine. Disse feriene har ikke organiserte aktiviteter. Gjestene planlegger selv form og innhold.

Comments are closed.