Samlet inn nesten 600.000 til Blå Kors Ferier

Pep-talken er i gang i Kristiansand bystyresal før næringslivets stordugnad for Blå Kors Ferier.

Pep-talken er i gang i Kristiansand bystyresal før næringslivets stordugnad for Blå Kors Ferier.

I forrige uke klarte et stort knippe bedriftseiere og ledere fra Sørlandet å samle inn hele 585.000 kroner til Blå Kors Ferier – på bare én time.

AV IVAR EIDSAA TEKST OG FOTO

Dermed får 115 familier som ellers ikke hadde hatt råd eller mulighet til det, anledning til å få en sommerferie på Sørlandet.

Robert Hovland fra Sørlandsadvokatene er i gang med ringerunden.

Robert Hovland fra Sørlandsadvokatene er i gang med ringerunden.

– Vi har brukt kontaktnettet vårt og spurt bedriftseiere og ledere om de kunne tenke seg å være med på en dugnad for Blå Kors Ferier, forteller Arvid Solheim, leder for Blå Kors Kristiansand.
– Vi ble overveldet av responsen. Hele 18 av dem takket ja til å stille, og på en times ringedugnad her i bystyresalen i Kristiansand, klarte de å samle inn 585.000 kroner. Ettersom flere av de som ble kontaktet først måtte ta saken videre og internt diskutere forespørselen om å bidra, ser det ut som om det kan komme enda en god slump med penger, sier Solheim. Han kunne varmt takke Arne Bang og Trond Backer fra Backer & Bang som har vært med på å organisere det hele i forkant.

– DETTE GJØR AT GODT OVER hundre familier nå kan få en ukes ferie på Sørlandet. Mange av dem har aldri vært på noen egentlig ferie før, så det betyr enormt mye for dem som blir med, sier Solheim.
– Arne Bang tok kontakt og bad meg med. Formålet er jo så bra, at jeg gjerne ville bidra, sier Tulla Wahlstedt fra Actum, en av mange bedriftsledere som stilte opp på dugnaden.
– Dette er første gang jeg er med på noe slikt for Blå Kors. Jeg visste på forhånd veldig lite om arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, men etter at jeg fikk vite mer, er jeg blitt imponert over bredden i arbeidet, sier Wahlstedt.
Mesterkokk Trond Moi var også med, stilte med de lekreste småretter til kaffepausen.
– Jeg har sett hvor mye det betyr for de familiene som får bli med på dette, kommenterte Trond Moi.

DET SVINGTE GODT da bedriftslederne kom i gang med ringedugnaden. Hver gang en av dem fikk et ja fra en av sine forbindelser, ble det ringt i klokken som stod på podiet. En stund plinget det i ett sett.
– Jeg har fått med fire bedrifter, kunne eiendomsmegler Tore Stray fortelle.
– Tre stykker, sa en godt fornøyd Trond Backer, hvorpå Tulla Wahlstedt etter hvert kunne holde opp fire fingre, og sakte men sikkert steg søylen som viste hvor mye som var kommet inn.

Virksomhetsleder for Blå Kors Ferier, Inger Sørensen, var ett stort smil under telefondugnaden.

Virksomhetsleder for Blå Kors Ferier, Inger Sørensen, var ett stort smil under telefondugnaden.

RINGEDUGNADEN FORTSATTE, og da det hele ble rundet av hadde bedriftslederne samlet inn 585.000 kroner.
Ei som strålte som ei sol under dugnaden, var Inger Sørensen, nytilsatt virksomhetsleder for Blå Kors Ferier.
– Du verden for en start, og for et engasjement, sa hun.
Det var kvinnene i Blå Kors Kristiansand som for over 40 år siden startet opp ferietilbudet på Sørlandet. På landsplan startet man med Blå Kors-ferier allerede i 1962. I alle år har kvinneforeninger gjennomført basar og utlodninger for å skaffe til veie så mye penger som mulig.

– NÅ HAR DENNE DRIFTIGE GJENGEN TAKKET AV. Mange av dem er nå godt over 80, og jeg er glad for at Blå Kors Norge vil videreføre arbeidet med avdelingen i Kristiansand som administrator. Det har vært viktig for oss, nå kan vi få samlet inn nye midler slik at arbeidet kan videreføres, legger Solheim til.
– Denne ringedugnaden viser Blå Kors Kristiansand på sitt mest innovative, sier Jan Elverum, generalsekretær i Blå Kors Norge.
– Folkene våre i Kristiansand har gjennomført noe vi ikke er så vant til i Blå Kors-sammenheng, med en respons som er utrolig inspirerende og imponerende. Det står stor respekt av hva de har fått til, ikke minst hvor mange næringslivsfolk som har stilt opp, sier Elverum videre.

– HVOR VIKTIG ER EN SLIK INNSAMLING med tanke på denne delen av arbeidet som Blå Kors driver?
– Dette arbeidet er det ingen særlig offentlig finansiering av, så vi er helt avhengig av å få inn frie inntekter. Derfor betyr det som er blitt gjennomført her i kveld så utrolig mye. Det er også med på å inspirere andre til å bidra. Det er få andre som har slike relasjoner til næringslivet slik tilfellet er med Blå Kors Kristiansand, avrunder Elverum.

Comments are closed.