Til topps steg for steg

Til topps med Blå Kors Steg for Steg Arendal.

Blå Kors Steg for Steg Arendal fikk luftet seg skikkelig to dager på rad. Først om bord i god vind på seilskuten Boy Leslie, og så høyt til værs på Trogfjell i Åmli dagen etter.

 

AV LENE MERETE GUNNARSON/BLÅ KORS STEG FOR STEG TEKST OG FOTO

Blå Kors Steg For Steg Arendal dro i slutten av august på tur med Boy Leslie, Arendals stolte seilskute. Denne flotte seilskuta ble bygget i England i 1911, og kom til Norge i 1939 som fraktefartøy. I dag er båten nyrestaurert og seiler stolt langs Sørlandskysten som et kulturminne. Steg for Steg fikk turen av Arendal kommune, og opplevde et fire timer langt seilas opp og ned Tromøysund. Storseilet på 110 m2 ble heist med vår egen muskelkraft og takket være god vind seilte vi hele turen uten å starte motoren. Mange av oss hadde aldri vært om bord i en så stor seilbåt, så det ble en veldig flott og morsom opplevelse.

PÅ TROGFJELL I ÅMLI strekker klatreløypen Via Ferrata seg over 200 meter snorrett oppover fjellveggen. Steg for Steg-gjengen ble utfordret til å klatre løypen av Terje Eikin, varaordfører i Arendal. Elleve deltakere uten høydeskrekk kastet seg over utfordringen, mens resten av gjengen tok på seg ansvaret som heiagjeng og rasteplass-ansvarlige.

Etter å ha fått en god innføring i sikkerhet og utstyr, gikk vi i gang med klatringen. En særdeles luftig opplevelse, fantastisk utsikt og god trim for muskler vi ikke ante vi hadde! Underveis hjalp vi hverandre med motivasjon og oppmuntringer, forslag til hvor det var best å plassere føtter og hender, og slik kom alle seg til topps. Det var en utrolig opplevelse og mestringsfølelsen nådde maksnivå. Og på toppen ventet heiagjengen med hurrarop og fotografering! Vi er allerede i gang med planleggingen av ny tur til toppen!

(Fra Blå Kors-magasinet Rusfri nr 3/2017)

Comments are closed.