«Velg selv» – nytt aktivitetsopplegg for tweens-ledere

23-tweensbilde

I dag lanseres den under Trosopplæringskonferansen på Lillestrøm: ressurssiden velgselv.no. Den er laget for barneledere som vil bidra til å gi 9-13-åringer, i dag ofte kalt «tweens», større trygghet på seg selv.

Den bærende tanken bak ressurssiden er at tweens må velge hvem de vil spørre om råd, hvem de vil høre på, hvem de lar seg påvirke av.

Ingeborg Ørjasæter og Gaute Brækken, rådgivere i Blå Kors.

Ingeborg Ørjasæter og Gaute Brækken, rådgivere i Blå Kors.

– Tweens-gruppen skal få lov til å være barn, de skal ikke ta vanskelige valg helt alene. Det må barnelederen fortelle dem, understreker rådgiver Gaute Brækken.

– Ved å vise en kort film som barna kjenner seg igjen i, og ved å bruke et av de tilhørende samtaleoppleggene om rus, kropp og krenkelser, dilemma, grenser eller gruppepress, kan trygge voksne gi barn et sted der de får snakke om ting de lurer på – og som noen av dem opplever som vanskelig, forteller Brækken.

BLÅ KORS OG KIRKELIG RESSURSSENTER MOT VOLD OG SEKSUELLE OVERGREP har tidligere hatt suksess med suntogsant.no som tar tak i temaer som seksualitet, grensesetting og alkohol gjennom samtaler med ungdom. Nå har dette samarbeidet resultert i nye ressurser for den yngre tweens-gruppen, og velgselv.no er lansert. «Velg selv» er utviklet i samarbeid med blant andre KFUK-KFUM, Den norske kirke og IKO – Kirkelig pedagogisk senter.
Gjennom filmen «Velg selv» og samtaleopplegget håper en at barn og voksne kan få gode og nødvendige samtaler om temaer som er viktig blir tatt opp med Tweens-aldersgruppen.

– ØNSKET ER Å FORMIDLE AT VI ER ALLE SKAPT AV GUD og at vi er gode nok, bra nok og sterke nok slik vi er. Budskapet til tweens-gruppen er: «Du er god nok, så ikke la andre presse deg til å mene noe annet om deg selv eller til å gjøre noe som du egentlig ikke vil». Tweens trenger trygge voksne som er nysgjerrige på deres syn på verden. Håpet er at velgselv.no vil bidra til det, avrunder Gaute Brækken.

Comments are closed.