Årsmøte i Blå Kors Ung Speidere – i herlig regnvær!

Fornøyde speidere på Tinnheia utenfor hovedlavvoen som selvfølgelig er blå.

Blå Kors Ung Speidere var samlet til årsmøte en helg i september. Samlingsstedet var speiderhytta «Blåstua» som ligger nord for Kristiansand. September vil bli husket som en regnfull måned med masse vann overalt. Det kan vi slå fast.

Lørdagen startet med frokost og flaggutrulling. Det var 16 speidere til stede da årsmøtet startet. På sakslisten var årsmelding, regnskap, arbeidsplan og valg. Antall speidere har vokst fra 314 til 350. Sommeren 2018 skal det arrangeres speiderleir i Rjukan med sykkeltur på Hardangervidda.

Det ble vedtatt nye retningslinjer for korpsstyrets arbeid. Det nye korpsstyret består nå av Yngve Andersson, korpssjef og styremedlemmene: Trygve Netland, Bente Kristine Kvalheim og Kristin Ormevik. Lars Juvastøl ble takket for sine mange år i valgkomiteen.

Det har vært stor tilstrømning av nye speidere i Kristiansand og på Flekkerøya. Småspeiderflokken på Tinnheia har økt fra 12 til 27 speidere i aldersgruppen 1. til 6. klasse, inkludert fire ledere. Alle speidermøter er ute i skogen, selv i den mørke årstid. I høst måtte det bygger tre nye små lavvoer til patruljene slik at alle fikk tak over hodet.

Kanoturen på lørdag under årsmøtehelga startet i en liten bekk på ei myr. Det var mye vann, såpass mye at vi ikke kom under broene. Flere kuer lurte fælt på hvor vi skulle da vi måtte ut av kanoene og inn på land for å komme forbi hindringer. Da vi etter hvert kom ut i hovedelva ble vi skeptiske. Av tidligere erfaringer visste vi at vårt mannskap og kanoer trolig ville få et havari. Derfor gikk vi i land i pøs regnvær litt før planen.

Mens vi ventet på biltransport, fikk vi fyr på primusen og snart var pølsene og potetmosen klar.

Yngve Andersson

Comments are closed.