Fokus på sunn og rimelig mat

Sunt kosthold er viktig for bedre helse, men hvordan gjøres det i en travel hverdag? Blå Kors barnas stasjon tok utfordringen og laget en egen kostholdsveileder med fokus på sunn, enkel og rimelig mat, som vi formidler gjennom matkurset Kokk & Le.

Matkurs for mødre og fedre på dagtid

Kokk & Le er et matkurs for mødre og fedre som er hjemme på dagtid. Sammen lager vi enkle, sunne og rimelige middagsretter, som deltagerne tar med hjem og serverer sin egen familie.

Kurset går over 6-10 ganger. Hver gang har vi et miljøterapeutisk- og et kostholdstema som vi snakker om, og vi gjør et økonomisk overslag over hva middagen har kostet.

Samspill i familien

Hensikten med Kokk & Le er å lære å lage sunne, enkle og rimelige middagsretter til egen familie, og øke interessen for og forståelsen av sunt og riktig kosthold. Riktig kosthold er viktig med tanke på barns fysiske og psykiske utvikling.

I tillegg skaper det et godt samspill i familien å lage middagsretter sammen. Kokk & Le er en arena hvor vi har blant annet fokus på å bygge nettverk, språk- og begrepstrening og samarbeid med nye og ukjente personer i trygge omgivelser.

Barna lager middag og serverer familien

Kokk & Le junior er et nyoppstartet matkurs for barn i alderen 9 – 12 år. Barna kommer rett fra skolen og lager enkle middagsretter ved bruk av nettbrett og matstart.no.

Familiene kommer etter hvert, og barna introduserer og serverer maten de har laget. Kurset går over 6 ganger. Hensikten med Kokk & Le junior er å lære barna selvstendighet og mestring på kjøkkenet, og samarbeid med andre.

Fornuft og følelser på kjøkkenet

Matpakkekurset er et annet kurs vi gjennomfører på Barnas Stasjon. Her har vi fokus på sunne og varierte matpakkeideer. Andre matkurs som skal iverksettes i løpet av nærmeste fremtid er Fornuft & Følelser på kjøkkenet.

Dette er et teoretisk og praktisk kurs om hva som er sunne og gode valg i matbutikken og i matlagingen. Disse matkursene er for foreldre som benytter seg av Blå Kors barnas stasjon.

Senest oppdatert: 23. april 2021

Var dette nyttig?