BKU Ålesund dro til Færøyene

Ålesund-ungdommene Sienna, Julie, Truls og Andreas var i sommer på en spennende tur til vakre Færøyene sammen med sin leder Catherine.

Like etter skoleferien startet satte fire ungdommer og leder i BKU Ålesund seg på flyet i retning Færøyene. Der så de frem til fem innholdsrike dager i øyenes mektige natur. Målet med turen var å gi ungdom minner for livet.

AV CATHERINE BRADLEY HESSEN TEKST OG FOTO

Lokallaget hadde søkt midler fra en lokal stiftelse for å få penger nok til turen. For deltakerne var turen gratis, noe som er målsettingen i alt arbeidet til BKU Ålesund. De deltakende ungdommene hadde kun med en avtalt sum i lommepenger.

I løpet av oppholdet ble det tid til besøk på to ulike fritidsklubber for ungdom, sightseeing og litt shopping. Blå Kors Færøyene tok vel imot delegasjonen fra Norge, og leder i BKU Færøyene hadde laget et forslag til program. En del av dagsturene ble foretatt på egenhånd i leiebil, og noen av turene var sammen med en eller flere fra det lokale Blå Kors.

Dagsturen som gjorde mest inntrykk var nok en fantastisk båttur til Vestmannaklippene. Det var majestetisk natur med klipper som sto rett opp av havet, og med sauer som beitet på tilsynelatende uframkommelige steder. Det ble fortalt at sauene ble heiset opp i tau, og det gikk litt sport i det mellom bøndene å plassere sauene på de mest uframkommelige klippene!

BKU-laget fra Ålesund håper nå på besøk fra Færøyene neste sommer, for på denne måten å styrke båndene som ble knyttet denne sommeren.

Denne artikkelen tilhører Ressursbanken

Aktivitet, hjem og opplæring

Blå Kors Ung

Comments are closed.