Blå Kors Ung Speidere fulgte sykkel-VM

I september var det sykkel-VM i Bergen og omegn. Lørdag 23. og søndag 24. september syklet deltakerne i sykkel-VM fra Rong i Øygarden, via Sotra og inn til Bergen.
I den forbindelse arrangerte Kolltveit Blå Kors Ung Speidere (BKUS) en VM-camp i Kolltveitmarka i samarbeid med Ekerhovd FA speidergruppe og MOT Fjell.

Løypa på Sotra gikk rett forbi en av leirplassene Kolltveit BKUS bruker, og var derfor et perfekt sted å holde campen. På forhånd hadde speiderne laget portaler og andre byggverk for å lage en fin leirplass. I løpet av helgen var deltakerne med på å holde aktiviteter for andre, delta på aktiviteter og heie frem både juniorer og seniorer som syklet forbi. Noen av aktivitetene var kano, «Speidernes mester» og armbåndslaging.

På lørdagen stod deltakerne tidlig opp for å gjøre leiren og heiagjengen klar. TV ble rigget opp slik at hele TV2s direktesending av løpet kunne sees. Allerede før kl 10:00 stod heiagjengen klar med flagg, sminke og andre heiaeffekter. De stod tett ved veibanen for ikke å gå glipp av noe. Ikke lenge etter kom Dag Otto Lauritzen for å gjøre et intervju for TV2 med noen av deltakerne på leiren. Dette var stor stas, og deltakerne hadde til og med laget et eget heiarop som de ropte til han.

På lørdag kom alle juniorene i samlet felt susende forbi, og det hele var over på noen få minutter. På søndag hadde noen av seniorene allerede dannet et lederfelt før de kom til Kolltveit, og de kom derfor i flere puljer. Størst stas var det når lokalsyklisten  syklet forbi. Helgen var en stor suksess, og sykkel-VM var en kjempekjekk opplevelse!

Cathrine Solvang Sundal

Comments are closed.