Den viktige samtalen med barnet

Dette er de to barnebøkene som inngår i den nye materiellpakka. (Foto: Blå Kors)

 

I mai lanserer Blå Kors spennende hjelpemateriell for «alle som jobber med barn – eller er sammen med barn». Med andre ord, dette skulle interessere veldig mange av oss.

 

Forebyggingsavdelingen ved Blå Kors hovedkontor har laget to animasjonsfilmer: «Vondt i magen» og «Sommerfugler i magen». Begge filmene har som mål å motivere barn og unge til å snakke med voksne om hemmeligheter – og om følelser, både de gode og de vanskelige. Filmene er basert på hver sin bok. Boka «Sommerfugler i magen», skrevet av Blå Kors- rådgiver Svetlana Dudaitiene, lanseres parallelt med animasjonsfilmene.

 

Blå Kors-rådgiver Svetlana Dudaitiene (Foto: Steinar Glimsdal)

DEN ENE FILMEN, «Vondt i magen», henvender seg til barn i barnehagealder og den andre, «Sommerfugler i magen», til barn i barneskolealder.
– Filmene har som mål å gi barna større forståelse av verdien av å dele vonde følelser med en voksen de stoler på. Vi tror begge filmene vil være gode hjelpemidler for voksne som er i kontakt med barn, både fagfolk, foreldre og andre omsorgspersoner, understreker Svetlana Dudaitiene, som har ansvar for Jeg Ser-programmet til Blå Kors.
Filmene er produsert med støtte fra Helsedirektoratet og ExtraStiftelsen.

 

BOKA «VONDT I MAGEN» ble til etter en idé av Erle Sellevåg som er sterkt engasjert i sitt arbeid med sårbare barn i barnehagealder. Boka ble lansert i november 2014. Her kan du lese om boka «Vondt i magen».

 

I BOKA «SOMMERFUGLER I MAGEN» er fokuset rettet mot den viktige relasjonen mellom en trygg voksen og et barn. Om hvordan man kan lytte til og snakke med et barn om de ulike følelsene det har.
Forfatter Svetlana Dudaitiene forklarer målsettingen med den ferskeste av de to bøkene:
– Fortellingen viser hvor avgjørende en enkel, liten omtenksomhet kan være når man er bekymret for et barn. Boka er en invitasjon til å snakke om det barnet er opptatt av. Samtidig har vi forsøkt å skrive en spennende historie og å gjøre boka både følelseskompetanse-fremmende.
Dudaitiene er psykolog og har mye erfaring fra arbeid med sårbare barn i skolealder. Hilde Jeanette Løberg, KoRus Sør ved Blå Kors Borgestadklinikken, har vært samtalepartner og bidratt med innspill underveis i manus-utviklingen.

 

DET BLIR EN PRESENTASJON av bøkene og animasjonsfilmene på et (gratis) frokostseminar i Litteraturhuset i Oslo mandag 13. mai, kl 0830-1100. Overskriften på frokostseminaret er «Sommerfugler i magen – den viktige samtalen».

Denne artikkelen tilhører Ressursbanken

Bok og film - "Sommerfugler i magen"

Den viktige samtalen med barn i barneskolealder

Comments are closed.