Forhåndsstemmen


Se filmen “Forhåndsstemmen” her.

 

Chan, en av brukerne hos Blå Kors Steg for Steg, oppsøker valglokalet for å gjøre sin borgerplikt, men han stemmer også for alle dem som opplever at livet innimellom kan være ganske vanskelig.

 

Blå Kors’ forebyggingsavdeling har i samarbeid med reklamebyrået Brunch og regissørene Magnus Tombre Bøhn og Sofia Haugan produsert kortfilmen «Forhåndsstemmen» med Chan. Bøhn og Haugan er kjent fra dokumentarfilmen «Røverdatter».
– Vi ønsker å sette søkelys på de gode valgene man kan ta i dagene opp mot kommunevalget 9. september, forklarer Blå Kors-rådgiver Marianne Tveraaen. – Vi har alle anledning til å stemme for det samfunnet vi ønsker oss. Spørsmålet vi stiller nå i tiden før valgdagen er: Hva er viktig for deg når du avgir din stemme?

 

FILMEN MED CHAN I HOVEDROLLEN skal inspirere til deltakelse i årets kommune- og fylkestingsvalg. Chan har verken eiendom, bil eller fast jobb. Derimot har han angst, to katter og en sønn. Han kjenner ofte på at å leve et ganske vanlig liv kan være ganske vanskelig.
– Vi tror at mange vil kjenne seg igjen i Chan. Man trenger ikke ha en ruskarriere bak seg for å oppleve at livet i perioder kan by på sine utfordringer, understreker Marianne Tveraaen.

 

CHAN STEMMER VED VALG for å gjøre sin «borgerplikt», men han stemmer også for alle de som opplever at livet iblant kan være ganske vanskelig. Gjennom filmen henvender Blå Kors seg til de som verken bekymrer seg for eiendomsskatt eller bompenger, men som like fullt har noe viktig de brenner for.
– Vi har en utfordring til alle, forteller Tveraaen. – Ønsker du et samfunn med gatelys, fylte svømmebassenger, der fritidsaktiviteter er gratis og der det er møteplasser for alle? Et samfunn med mindre ensomhet og mer inkludering? Da gjelder det å bruke din stemmerett! Godt valg!

 

DET SAMME TAR BLÅ KORS OPP utenfor Stortinget i dag, fra kl 1100 til 1400. Folk inviteres inn i organisasjonens hjemmekoselige stue på Eidsvolls plass. Her presenteres en ny Fafo-rapport om Blå Kors av forsker Inger Lise Skog Hansen. Deretter inviteres gjester inn til en prat med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie om sosial inkludering i samfunnet. Og til slutt utfordres lokalpolitikere i Oslo til å komme på «Speaker’s Corner» for å fortelle hvordan de vil arbeide for økt sosial inkludering av mennesker med rusproblematikk. Og som om ikke det er nok: Thom Hell kommer og synger!
Et detaljert program for dagen finner du her.

 

Chan deler åpenhjertig sine tanker om at det som er ganske vanlig ofte kan være ganske vanskelig.

Comments are closed.