God filmmottakelse

Rådgiver i Blå Kors, Svetlana Dudaitiene, fikk i går presentere spennende nytt pedagogisk materiell for en gruppe interesserte barnehage- og skoleansatte på Litteraturhuset i Oslo. (Foto: Steinar Glimsdal)

Denne uka ble animasjonsfilmene «Vondt i magen» og «Sommerfugler i magen» lansert på Litteraturhuset i Oslo. Blå Kors ønsker med dette å gi hjelp til gode samtaler mellom barn og voksne, samtaler om hemmeligheter og om følelser.

 

Filmene, som begge er produsert av kommunikasjonsselskapet Leidar, er basert på hver sin bok. Bok-illustrasjonene av Berit Sømme er brukt som basis for animasjonen. Boka «Sommerfugler i magen», skrevet av Blå Kors-rådgiver Svetlana Dudaitiene, lanseres parallelt med animasjonsfilmene.

 

DEN ENE FILMEN, «Vondt i magen», henvender seg til barn i barnehagealder og den andre, «Sommerfugler i magen», til barn i barneskolealder.

 

HER KAN DU SE FILMEN «VONDT I MAGEN»:

 

– Filmene har som mål å gi barna større forståelse av verdien av å dele vonde følelser med en voksen de stoler på, eller en voksen som de «liker» som det sies i den ene filmen. Vi tror begge filmene vil være gode hjelpemidler for voksne som er i kontakt med barn, både fagfolk, foreldre og andre omsorgspersoner, understreker Svetlana Dudaitiene, som til daglig har ansvar for Jeg Ser-kampanjen til Blå Kors.
Filmene er produsert med støtte fra ExtraStiftelsen.

 

HER KAN DU SE FILMEN «SOMMERFUGLER I MAGEN»:

 

BOKA «VONDT I MAGEN», skrevet av Erle Sellevåg, ble lansert i november 2014. Her kan du lese om boka «Vondt i magen». I boka «Sommerfugler i magen» er fokuset rettet mot den viktige relasjonen mellom en trygg voksen og et barn. Om hvordan man kan lytte til og snakke med et barn om de ulike følelsene det har.
Forfatter Svetlana Dudaitiene forklarer målsettingen med den ferskeste av de to bøkene:
– Fortellingen viser hvor avgjørende litt omtenksomhet kan være når man er bekymret for et barn. Boka er en invitasjon til å snakke om det barnet er opptatt av. Samtidig har vi forsøkt å skrive en spennende historie som skal føre til økt følelseskompetanse.

 

SVETLANA DUDAITIENE ER PSYKOLOG og har mye erfaring fra arbeid med sårbare barn i skolealder. Hilde Jeanette Løberg, KoRus Sør ved Blå Kors Borgestadklinikken, har vært samtalepartner og bidratt med innspill underveis i manus-utviklingen. Begge var sentrale under mandagens godt besøkte frokostseminar i Litteraturhuset i Oslo. Begge de to korte animasjonsfilmene er før vist for deres respektive målgrupper i produksjonsfasen, og tilbakemeldingene har vært svært oppmuntrende. Under frokostseminaret var både barnehagelærere og ansatte i småskolen klare på at materiellet som Blå Kors nå lanserer er kjærkomment. Et veiledningshefte er under utarbeidelse.

Bøkene, som begge er gitt ut på Kolofon Forlag, kan kjøpes i bokhandelen.

Rådgiver ved Blå Kors hovedkontor, Svetlana Dudaitiene, kan du kontakte her.

Her kan du lese mer om Vondt i magen og Sommerfugler i magen.

Comments are closed.