Terapi med dyr

Dyreassistert terapi er en type terapi der dyr deltar som del av behandlingen. Vi erfarer at mange pasienter har stor glede av å møte hennes firbente terapeuter og at de kan fungere som brobyggere i kontakten med pasientene.

Noen kan streve med tilknytningsvansker og ha opplevelser med seg som fører til mistillit til andre mennesker. En hund slippes gjerne inn i komfortsonen allerede ved første møte.

Flere personer samlet rundt bålet

Positiv helseeffekt

Forskning viser og vi har erfart at omgang med dyr kan være med på å styrke selvfølelse og mestring. Hundene kan videre bidra til å gi økt motivasjon, fremme omsorgsevne og empati i mennesker.

I tillegg viser forskning at pasientene kan oppnå lavere blodtrykk, lavere hjerterytme og det utskilles hormoner som er positive for ro og velvære når pasienten har en positiv interaksjon med dyr. Det å føle seg elsket ubetinget er også en effekt av omgang med dyr.

Dette er bakgrunnen for at vi har det som kalles dyreassistert intervensjon som del av det miljøterapeutiske tilbudet. Miljøarbeider Maria Bakkland er utdannet innen Dyreassistert intervensjon med hund(DAI) fra Antrozoologisenteret på Ås. Hunden Ceyla er sertifisert terapihund og Alva er under utdanning.