Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Foreldregruppe i Oslo

15. oktober @ 14:00 - 26. november @ 15:30

Gratis

Foreldreveiledningsgruppe: 

Er du usikker på om du er en god nok forelder? Frykter du at oppveksten din hemmer deg i utøvelse av foreldrerollen?

Mange tar kontakt med Kompasset i forbindelse med at de selv blir foreldre.

Vi har et eget gruppetilbud med fokus på foreldrerollen!

 

Målgruppe:

Gruppen er for deg som har vokst opp i et hjem med rusbelastning og som nå selv har omsorg for barn.

 

Aktuelle tema:

  • Utfordringer i det å bli forelder
  • Tilknytning
  • Møte med barnets vanskelige følelser når man selv har hatt det ustabilt i egen oppvekst
  • Validering og reparasjon
  • Egne behov og selvomsorg

 

Rammer:

  • Gruppen møtes hver torsdag klokken 14.00-15.30 i tidsrommet 15.10.-26.11. 2020
  • Inntil åtte deltakere i gruppen
  • Gruppen ledes av psykolog Kristin Ørvik og familieterapeut Hanne Ekrem

 

Nyttig informasjon til deg som er nysgjerrig på vårt tilbud om foreldreveiledningsgruppe i Oslo:

Vi har erfaring på at mange unge tar kontakt med Kompasset når de selv får barn og opplever utfordringer i foreldrerollen. Mange strever med sitt foreldreskap når de selv har hatt en oppvekst med uforutsigbarhet og lite beskyttelse. De ønsker at deres barn skal tilbys en annen oppvekst enn de selv fikk, og det kan være utfordrende å finne en balanse i forhold til hva en passe god trygg forelder er, og hva som er godt nok. Mange er redd for å bli vurdert som dårlige foreldre på bakgrunn av egen oppvekst. Vår opplevelse er at vi møter motiverte og engasjerte foreldre som ønsker hjelp til å skape trygge bånd til egne barn.

Foreldre som har vokst opp med rusbelastning har ofte erfart svekket tilknytning til sine omsorgspersoner i form av å ha blitt overlat til seg selv med vanskelige følelser og umøtte behov.

Når de selv blir foreldre kan disse erfaringene medføre en sårbarhet for å kjenne seg avvist av egne barn som gjør det utfordrende å sette grenser. I foreldregruppe ved Kompasset er vi opptatt av å gi foreldre en forståelse for hvordan deres oppvekst og emosjonelle sår preger dem i eget foreldreskap. Vi opptatt av å normalisere at foreldre flest opplever vanskeligheter i møte med sine barn.

Vi erfarer en positiv forskjell ved å gi foreldrene støtte, kunnskap og redskaper til å oppleve økt mestring i foreldrerollen. Vi har fokus på betydningen av validering av barnets følelser, øke deres motivasjon til å identifisere egne følefeller samt gevinsten av å reparere når noe ble feil.

I en foreldregruppe får du mere kunnskap om og kjennskap til hvordan egne oppveksterfaringer virker inn på det å være foreldre. I gruppen arbeider vi med hvordan bli kjent med egne følelser, og hvordan møte barnets følelser og atferd når barnet har det vanskelig. Du vil får kjennskap til hvordan hjelpe barnet til å tåle å være i forståelige følelser, og hvordan du som foreldre kan regulere egne følelser i møte med barnet. Videre kan mange foreldre streve med å sette grenser i forhold til hvor mye kontakt egne barn skal ha med besteforeldre som har et rusproblem. I gruppen kan du dele erfaringer som kan hjelpe deg til å finne en bedre balanse i kontakten. Å være i felleskap med andre foreldre kan være med på å bidra til å kjenne seg mindre alene. Å møte andre foreldre i lignende situasjon i en gruppe oppleves som skamreduserende og utvidende i forståelsen av eget foreldreskap.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål eller er interessert.
Hanne: 969 46 299
Kristin: 488 84 625

Detaljer

Start:
15. oktober @ 14:00
Slutt:
26. november @ 15:30
Kostnad:
Gratis
Kategori for Arrangement:

Sted

Blå Kors Kompasset Oslo
Storgata 38
Oslo, Norge
+ Google-kart

Arrangør

Blå Kors Kompasset Oslo