Kraftig medlemsvekst for Blå Kors Ung Ålesund

 

Blå Kors Ung i Ålesund
Blå Kors Ung Ålesund har i høst hatt en sterk medlemsvekst. Bakgrunnen for det er at de hvert år inviterer nye åttendeklassinger på besøk til sine lokaler. Der får de høre hva medlemmene kan delta i. Besøkene finner sted i skoletiden og er i tett samarbeid med en lokal ungdomsskole.

I løpet av èn uke i september kom tre klasser på besøk, og hele 40 prosent av ungdommene meldte seg inn i etterkant av besøket. Det jobbes hele tiden for å ha et godt tilbud til ungdommene, og det betyr mye at eksisterende medlemmer forteller videre til andre om tilbudet.

– Det er veldig bra at så mange synes vårt tilbud er så spennende at de har lyst å bli medlemmer hos oss. Samtidig er det et resultat av hard jobbing. Blå Kors Ung Ålesund er nødt til å ha å et godt tilbud til ungdommene. Det krever at vi må ha varierte aktiviteter som appellerer til ungdom. Og vi må ha engasjerte tidgivere som tar godt imot de unge, sier daglig leder Catherine B. Hessen.

Blå Kors Ung Ålesund er veldig nøye med å at dem som bruker tilbudet, blir medlemmer. Den 100-lappen det koster er en god sikkerhet dersom uhellet skulle være ute, for den innholder forsikring.
-For ungdommene betyr medlemskapet at de får delta på alle våre ungdomsskvelder og aktiviteter uten ytterligere kostnader. Målet vårt er at det skal være gratis å bruke vårt tilbud, så det er kun den lille summen som går til forsikring foreldrene må ut med. Det godtar alle, og har ikke vært noe problem. De fleste blir faktisk overrasket over at det ikke koster mer, og jeg får stadig spørsmål fra foreldre og ungdommer om hvordan vi har råd til alt dette, forteller Catherine med et smil.

Like før sommeren ferdigstilte BKU Ålesund sitt eget paintball-område ute i skogen, på et lite fjell utenfor byen. Området blir brukt etter avtale med grunneierne. Deretter ble det søkt om midler til innkjøp av utstyr. Paintball er en aktivitet som slår godt an hos ungdommene, og særlig gutter.

-Vi synes det er fint at de kan få delta på denne aktiviteten i trygge omgivelser, og spenningen og adrenalin-nivået er høyt når de løper rundt mellom trær og busker for å skyte på det andre laget. Vi sier alltid til dem i forkant at dette er lek – ikke krig, og vi har strenge regler for sikkerhet når vi driver med paintball, sier Catherine.

Nå nærmer det seg jul, og da planlegger Catherine både juleverksted og julebord. Hun er stadig i kontakt med lokalt næringsliv for å få sponsorer til sine aktiviteter, og på denne måten klarer BKU Ålesund å tilby et variert og godt tilbud til ungdommene.

 

Denne artikkelen tilhører Ressursbanken

Aktivitet, hjem og opplæring

Blå Kors Ung

Comments are closed.