Kronprins Haakon møtte brukere av Blå Kors Kompasset

Kronprinsen inviterte brukere av Blå Kors Kompasset i Tromsø til gjestebud. (Arkivfoto fra da Kronprins Haakon besøkte Blå Kors nettverkskonferanse i 2014)

TROMSØ: For første gang holdt Kronprinsparet gjestebud utenfor Skaugum. Det skjedde i Tromsø i går kveld, og to brukere av Blå Kors Kompasset i Tromsø ble invitert med, sammen med avdelingsleder Anne Sofie Bentzen. I tillegg til å delta på gjestebudet fikk de møte Kronprins Haakon også tidligere på dagen.

Kronprinsparets gjestebud ble arrangert i samarbeid med Kirkens Bymisjon.

Anne Sofie Bentzen, avdelingsleder i Blå Kors Kompasset i Tromsø. (Foto: Blå Kors)

— Det var veldig koselig å få invitasjon fra Kronprinsparet til å være med på gjestebudet her i Tromsø. Vi ble også invitert inn til et eget møte med Kronprins Haakon, der en av våre brukere fikk fortalt litt om sine erfaringer. Det ble et godt møte, forteller Anne Sofie Bentzen. Blå Kors Kompasset er et behandlingstilbud for unge mellom 14 og 35 år som har vokst opp i familier med rusproblemer.

Møtene og gjestebudet var lukket for pressen, men i forkant fortalte Kronprins Haakon hvorfor de hadde slike arrangementer.

— Med gjestebudene ønsker vi å bidra til å skape et varmt og raust samfunn der alle kan føle seg sett og inkludert, sa Kronprinsen til media før kveldens arrangement. I et intervju med NRK fortalte Kronprinsen at gjestebud er en del av det arbeidet de gjør som de setter mest pris på.

— Våre brukere følte seg både sett og hørt. De fikk fortalt om at på Blå Kors Kompasset kan man komme for å snakke om det i livet som er tungt og vanskelig, men at det også er lov å dele andre ting. Timen vi hadde gikk veldig fort, og vi fikk snakket sammen om veldig mye, forteller Bentzen.

Det var totalt 11 ungdommer som fikk møte Kronprins Haakon i et eget møte på dagen. I tillegg til brukere fra Blå Kors Kompasset var det ungdommer fra ungdomsgruppen «Tusj» som drives av Kirkens Bymisjon i Tromsø.  Kronprinsesse Mette-Marit måtte dessverre melde avbud på grunn av sykdom.

Comments are closed.