Markedsdag i strålende sol

Auksjonen er i gang i Storsalen hos Blå Kors Kristiansand. Mange bedrifter og samarbeidspartnere har bidradd. Til årets marked er 50 nye støttespillere kommet til.

 

Blå Marked, den store markedsdagen til Blå Kors Kristiansand, ble gjennomført på lørdag i strålende sol, både i bokstavelig og i overført betydning.

 

AV IVAR EIDSAA TEKST/FOTO

 

– Vi har fått svært mange produkter til auksjonen og bodsalget, imponerende hvordan folk bidrar, sier Blå Markeds-sjef Trond Furseth.

Rammen for den store dagen var den aller beste. Solen skinte. Grillene gikk varme, og de besøkende koste seg. Med en tre-fire hundre besøkende samtidig på det meste, ble det folksomt.
– Oppslutningen om dagen har vært imponerende, sier Trond Furseth som har hatt god dialog med bedrifter og samarbeidspartnere i forkant av Blå Marked.
– Vi er dypt takknemlige for hvordan vi er blitt møtt. Noen har valgt å støtte Blå Kors-arbeidet med en pengegave, andre med produkter til salgsbodene og til auksjonen, mens atter andre har valgt å stille med egne ansatte for å være med å bidra som tidgivere underveis, sier en strålende fornøyd Trond Furseth.

 

– En svært viktig dag for oss
– Dette er en svært viktig dag for oss, sier daglig leder for Blå Kors-arbeidet i Kristiansand, Arvid Solheim. – Overskuddet fra Blå Marked går utelukkende til Blå Kors-aktivitet. Når vi på en dag som i dag får inn mellom 250.000 og 300.000 kroner, sier det seg selv hvor viktig dagen er. Vi er svært takknemlige for den støtten som er blitt oss til del, sier Solheim.
– Vi får samtidig vist publikum bredden i arbeidet vårt. Bare i Posebyen Frivilligsentral alene har vi 18 ulike aktiviteter, det være seg «Blådilten», «Sammen på sykkel» og «Følgesvenn», for å ha nevnt noen eksempler.

 

Rabbersvingen Jazzforsamling deltok med muntre rytmer under Blå Marked i Kristiansand.

Mange ville bidra under Blå Marked. Et eksempel var Rabbersvingen Jazzforsamling. Bandleder Harald Tønnessen forteller at de selv tok kontakt med Blå Kors. Sammen med sine bandmedlemmer fikk han det til å svinge så det rykket i godfoten ute i bakgården til Blå Kors Kristiansand.
Salgsboder var det mange av, i kjelleren, inne i Storsalen, i «Stallen» og ute i bakgården hos Barnas Stasjon. Inne i Storsalen stod det en mengde produkter som skulle auksjoneres. Og publikum bød så det var en fryd.

I kjelleren samlet det seg en gjeng til tradisjonell basar med åresalg og løpende trekninger.
Venninnegjengen var nok en gang på plass:
– Klart vi må stille. Dette er fjerde gangen. Det er flott å kunne bidra. Arbeidet som gjøres er så viktig, og så har vi et så godt miljø. Vi trives her, og bidrar så gjerne, ler Signe Lidi og Berit Stangenes.

På samme måte som Blå Kors Kristiansand inntok Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad sentrum av Plankebyen med eget Blå Marked. Det ble også der en solid profilering av Blå Kors’ mange virksomheter og hjelpetilbud.

 

 

 

Comments are closed.