Møt Blå Kors under Arendalsuka

Blå Kors treffer du på stand ved Kanalplassen 4. (Illustrasjonsfoto: Arendalsuka)

Til årets utgave av Arendalsuka vil Blå Kors være representert med i alt 44 ansatte og tidgivere. Blå Kors setter sitt preg på den store politiske møteplassen under overskriften «Ganske vanlig kan være ganske vanskelig».

 

Blå Kors vil på sin stand ved Kanalplassen 4 dele erfaringer rundt hvordan et liv med rus fører til utenforskap. Samtidig presenteres Blå Kors’ tilbud innen behandling og oppfølging.

 

Møt Blå Kors under Arendalsuka 12.-17. august 2019:

 

Divisjonsdirektør i Blå Kors, Janka Holstad, sier det slik:

– Både gjennom forskning og i vår kliniske praksis ser vi at isolasjon, ensomhet og mangel på nettverk opprettholder og forsterker rusproblemer. Tilhørighet, arbeid og aktivitet kan hjelpe mot tilbakefall etter behandling. Med blant annet Blå Kors’ tilbud innen behandling og oppfølging vil vi bidra inn i overgangen fra institusjon til det vanlige livet. Små arbeidsoppgaver som de fleste av oss takler greit, eksempelvis det å handle eller vaske klær, kan være krevende for en som har levd et liv i rus. Det handler om hverdagslivskompetanse, fordi vi vet at «ganske vanlig kan være ganske vanskelig»!

 

Blå Kors bidrar også inn i tre arrangement under Arendalsuka: en panelsamtale om den norske alkoholkulturen, et debattmøte om økt medisinbruk innen rusbehandling og psykiatri – og standup-forestillingen «Lykkeliten» med etterfølgende samtale og mingling. Her finner du tid og sted:

 

1) PANELSAMTALE om den norske alkoholkulturen. Deltakere: kjendis-stylist Jan Thomas og programleder i TV, Einar Tørnquist.
Tid: Mandag 12. august,  kl 18.30-19.30
Sted: Hotel Clarion Tyholmen, Teaterplassen 2

 

2) DEBATTMØTE (i samarbeid med Fagrådet og Tyrilistiftelsen) om økt medisinbruk innen rusbehandling og psykiatri.
Tid: Tirsdag 13. august, kl 10.00-11.00
Sted: Tyrili-taket, Vesterveien 3

 

3) FORESTILLING med etterfølgende mingling (i samarbeid med Fagrådet og Tyrilistiftelsen). Se forestillingen «LYKKELITEN» med Rune Andersen. Fokus settes på barn som vokser opp i hjem med vold og rus. På arrangementet deltar bl a representanter fra Blå Kors Divisjon Behandling, Blå Kors Kompasset og Blå Kors Barnas Stasjon.
Tid: Onsdag 14. august, kl 16.00-17.00
Sted: Tyrili Arena, Vesterveien 3

Comments are closed.