Nå tennes julelysene hos Blå Kors

Hele 100 personer var med på «minJUL»-arrangementet i Oslo sentrum julaften for ett år siden. (Foto: Amund Gillebo)
Mye skjer i Blå Kors i løpet av ukene før jul og i selve juleuka. Vi kan begynne i hovedstaden. For andre år på rad arrangerer Blå Kors minJUL for barn og unge på julaften.

Tiltaket var en suksess i fjor (se bildet) og skal bli enda bedre i år, får vi høre. I år holder arrangementet hus i Kulturkirken Jakob. Av programmet kan vi røpe at det vil bli både julemat, julegaver, julenisse, artister, leker og annet moro for barn og unge!

minJUL er et gratis, rusfritt, trygt og artig arrangement på selveste julaften i Oslo. Og håpet er at tiltaket vil bli tatt opp i flere byer de nærmeste årene. Barn og unge som av ulike grunner ønsker å feire julaften sammen med andre barn, og med sine foreldre/foresatte, og på barnas egne premisser, er velkommen til minJUL.

Ideen til minJUL ble til i et samarbeid mellom Blå Kors og den kjente artisten og barnevernspedagogen Tooji. Han er også i år med i teamet som planlegger «årets julehappening».

Et lite team med medarbeidere og frivillige i minJUL sier ja takk til støtte fra flere! De ønsker gaver til barn og unge fra 1-18 år. Et nytt plagg, en leke, etc tas med takk i mot av minJUL.

Gavene kan leveres i resepsjonen på Blå Kors sitt hovedkontor på hverdager fram til kl 15 på fredag 19. desember. Adressen er Storgata 38, Oslo (inngang fra Hausmannsgate). Merk gaven med: minJUL, alder, kjønn og hva gaven inneholder.

Den som ikke har mulighet til å levere gavene 19.12 kan kontakte Oona Hagen på tlf 930 12 428.
Les mer på Facebook.

Du kan også bidra til vårt arbeid med å gi en gave via vår innsamlingsside. Merk gaven til prosjekt minJUL. Du kan også sende en gave på 200 kroner til Blå Kors ved å sende SMS med kodeord blågave til 2300.

Ellers kan vi melde:

  • Blå Kors Kontaktsenter i Oslo inviterer til julebord på selveste Lucia-dagen, lørdag 13. desember, kl 14:00-17:30.
  • Blå Kors Horten legger opp til en feiring av julaften på godt, tradisjonelt vis for sine brukere ved «Blå Kors-hjemmet». Oppstart er kl 17:00 med lesing av juleevangeliet og servering av deilig hjemmelaget julemat. Hortens befolkning inviteres til å støtte opp om med praktiske julegaver (klær og toilettsaker).
  • Ved T5 Senteret Blå Kors i Arendal arrangeres det julemiddag på lille julaften, tirsdag 23. desember. Også her tar man i mot julegaver til utdeling. Det er særlig varme hverdagsklær til voksne som etterlyses.
  • Ved Blå Kors og Hvite Bånd Dagsenter i Bergen avholdes et julearrangement torsdag 18. desember, kl 10:00-14:00. Også her tar man gjerne i mot varme klær som julegaver fram til arrangementet.
  • Ved Blå Kors Kafé Kampen i Gjøvik er en takknemlig for julegaver til de ca 40 gjester som jevnlig besøker kaféen. Her er det bare å komme med gaver på torsdager mellom 08:00 og 17:00.
  • Ved alle de seks Barnas Stasjon som Blå Kors driver får vi høre at det blir familiearrangement gjennom hele desember. Her tar man gjerne i mot julegaver til barna, nye bøker og leker er særlig populært.
  • Kompasset i Sandnes arrangerer en alternativ julefeiring onsdag 17. desember. Her blir det servering av tapas og quiz!
  • Og endelig: Blå Kors er med på juleturnéen til Nordic Tenors med stand og informasjon. Turnéen begynte i Biorama i Holmestrand onsdag 26. november og lander mandag 22. desember med to konserter i Drammen Teater. Det går slag i slag mellom disse to stoppestedene. De nærmeste datoene er: Bærum Kulturhus (18.12, kl 19), Oppdal Kulturhus (19.12, kl 19), Olavshallen (20.12, kl 18), Lillestrøm Kultursenter (21.12, kl 18) og Drammen Teater (22.12, kl 19 og 21).

Hele 100 personer var med på «minJUL»-arrangementet i Oslo sentrum julaften for ett år siden. (Foto: Amund Gillebo)

Hele 100 personer var med på «minJUL»-arrangementet i Oslo sentrum julaften for ett år siden. (Foto: Amund Gillebo)

Denne artikkelen tilhører Ressursbanken

minJUL

Julefeiring med mening

Comments are closed.