Digital konferanse 19. november: Nyskapende samarbeid

Dette får du:

 • Hjelp til å utvikle treffsikre tilbud til barn og unge
 • Råd for bedre nettverk og samarbeid med andre i lokalsamfunnet
 • Metoder for å fange opp unge som faller utenfor (på grunn av rus, psykisk helse, eller annet)

Kort fortalt:

Velkommen til en engasjerende digital konferanse om «samskaping» og nyskapende diakonalt (sosialt) arbeid med barn og unge.

 • Når: Torsdag 19. november fra 9.30-13.00 (fellesprogram fra 9.30-11.30 og parallellseminarer fra 12.15-13.00)
 • Hvor: Konferansen streames på nett. Påmeldte får tilsendt lenke.
 • Målgruppe: Åpent for alle, spesielt relevant for deg som er ansatt/frivillig i menighet og organisasjoner, eller er i kontakt med barn og unge.
 • Konferansen er gratis, men påmelding kreves. Meld på din gruppe innen 5. november og få tilsendt gratis konferansepakke med spennende innhold i posten!

Noen smakebiter fra programmet:

Bilde av smilende biskop

Biskop Herborg Finnset deltar i dialog om hvordan man kan være kirke på nye måter – til beste for barn og unge.

Alan Akali er student og leder av Ungdomsrådet i Nidaros Bispedømme. Hør hans tanker om hvordan kirken ta grep for å nå unge.

Ingvild Dahl, er rådgiver og har ledet prosjektet Stein, Saks, Papir, et innovativt arbeid mot mobbing i Trondheim kommune.

Arne Christian Rokseth, er prest og tidligere daglig leder i Salem menighet. Han deler erfaringer fra det forebyggende ungdomsarbeidet 22B, i samarbeid med kommune og kjøpesenter.

Rita Ottervik (Ap), er ordfører i Trondheim kommune og deler sine tanker om hvorfor det offentlige trenger å “samskape” med kirken og ideell sektor.

Frøydis Grorud og Trude Kristin Klæboe spiller for oss og gir konferanseopplevelsen et ekstra løft!

Andre bidragsytere:

 • Even Ytterhus er SLT-koordinator i Trondheim kommune og jobber med rus- og kriminalitetsforebygging – i samarbeid med kirke og næringsliv.
 • Lars Kobro er en av de ledende forskerne i Norge innen innovasjon og sosialt entreprenørskap. Han kjenner kirke-Norge godt og gir konkrete råd for å lykkes med nyskapende samarbeid.
 • Erfaringsdeling fra nybrottsarbeidet U-kirke i Trondheim
 • Følg Facebookarrangementet for oppdatering på programmet og oversikt over våre samarbeidspartnere.

Påmeldingsskjema

Påmelding til digital konferanse 19. november

 • Adresse kun påkrevd ved gruppepåmelding

Les mer om bakgrunnen for konferansen, og sjekk ut programmet til den første konferansen i rekka i høst: Nyskapende ungdomsarbeid – 21. november 2020.

Vil du ha mer? Ikke gå glipp av konferansen om nyskapende ungdomsarbeid 21. oktober!

Er det noe du lurer på? Finn svar her!

 • Hvor kan jeg få mer informasjon?

  Ta kontakt med Janne Dale Hauger, rådgiver i Blå Kors og ansvarlig for konferansen. Hun kan kontaktes på mob: 40 51 41 94 eller epost: janne.hauger@blakors.no.
 • Hva er det som skiller de to konferansene? Hvilken er mest relevant for meg?

  Konferansene i høst har samme overordnede tema, men løfter frem ulike regionale stemmer og har ulik lengde. Nyskapende ungdomsarbeid 21. oktober vektlegger ungdom som faller utenfor. Den er i samarbeid med kirker i Rogaland og Vestland fylke og har vekt på eksempler herifra. Nyskapende samarbeid 19. november pløyer dypere i samarbeid og samskaping mellom ulike aktører i lokalsamfunnet. Den er i samarbeid med kirker i Trøndelag og har vekt på eksempler herifra.
 • Koster konferansen noe?

  Det er gratis å delta, både som enkeltperson og gruppe. Det eneste som kreves er påmelding i forkant. Om du er lokal arrangør av en gruppevisning, bruk gjerne pengene du ellers ville brukt på konferanseavgift til å tilby gratis lunsj.
 • Jeg trodde konferansene hadde fysisk oppmøte?

  Ja, vi hadde i utgangspunktet planlagt fysiske konferanser. Men for å sikre at vi kunne gjennomføre i tråd med smittevernregler – og i solidaritet med alle i risikogruppen for Covid-19 – bestemte vi å heller tilby knakende gode digitale konferanser. Et ekstra pluss er at vi nå kan forhåpentligvis nå enda flere med det digitale innholdet.

Konferansene om nyskapende diakonalt arbeid støttes økonomisk av Helsedirektoratet og Kirkerådet for Den norske kirke.

Vil du se flere ressurser og tips til deg som jobber i menighet?