På plass under Arendalsuka

Her i folkemylderet i Arendal har Blå Kors reist sin stand. (Foto: Arendalsuka)

ARENDAL: Blå Kors er på plass under Arendalsuka. “Norges største politiske møteplass” tok til i går og ruller fram til lørdag i den idylliske sørlandsbyen. Stand på torget og ungdomspolitisk debatt om norske drikkevaner står på menykartet til Blå Kors.

Blå Kors’ stand står strategisk plassert på Kanalplassen og vil i dag og i morgen ha fokus på behandling, ettervern og oppfølging. Her vil folk få møte mennesker som jobber innen rusbehandling og som kan dele av sine erfaringer. Politikere er spesielt invitert til å besøke standen. Blå Kors har til hensikt å gjøre seg gjeldende på “Norges største politiske møteplass“.

Torsdag og fredag blir det fokus på norsk drikkekultur. De fleste i Norge forbinder alkohol med feiring og hygge. Hverdagsdrikkingen har i økende grad blitt normen. De alkoholfrie sonene i samfunnet er under press. Og Blå Kors spør: Er det egentlig «finkultur» med vin hver dag?

Her er noen av de Blå Kors-ansatte du kan møte denne uka på stand på Kanalplassen i Arendal. (Foto: Steinar Glimsdal)

Stortinget har tilsluttet seg regjeringens mål om å redusere skadelig bruk av alkohol med minst 10 prosent innen 2025, som også er Verdens helseorganisasjons globale mål. Folkehelserapporten 2014 fra Folkehelseinstituttet forteller om en økning i alkoholbruken i Norge på 40 prosent de siste 20 årene. OECDs oversikter plasserer Norge på syvende plass over land som har størst økning i alkoholbruken.

Blå Kors’ inviterer til debatt på Clarion Hotel Tyholmen torsdag kl 0900. Spørsmålet som reises er: Hvordan påvirker alkoholen oss, individuelt og som samfunn.
Deltakerne i panelet er Mani Hussani (leder i AUF), Hanne Lilleberg (KrFU), Simon Seland (Unge Venstre), Andreas Jacobsen (sentralstyremedlem i FpU), Sandra Burflot (1. nestleder i Unge Høyre) og Anders Blixhavn som er kommunikasjonsrådgiver hos Blå Kors Norge.
Det er fri adgang og kaffe/te serveres.

Comments are closed.