Påskestemning i vinterferien

 

Det ble herlige timer i bakken hos Bortelid Skisenter! (Foto: Jørund Føreland Pedersen)

Antallet familier som søker til Blå Kors’ mange ferietilbud er økende. Årets første Blå Kors-ferie ble arrangert i vinter på Evje i Aust-Agder – i blendende “påskesol”.

 

Midt i februar var det vinterferie for store og små, 44 personer, derav 30 barn. Det ble en ferie over fire dager i naturskjønne omgivelser på Gautestad Kurs- og Misjonssenter i Evje, halvannen times kjøring fra Kristiansand.
En dag var det utflukt til Bortelid Skisenter og noen deilige timer i bakken. Deltakerne var svært fornøyde. Noen ønsket bare å prøve seg litt i bakken, mens flere ble veldig ivrige og sto på hele dagen – og flere fikk oppleve at øvelse gjør mester.

Det ble en minnerik Blå Kors-ferie for denne vesle jenta. Hun reiste hjem med bare én fortann – men også med gave fra tann-feen i lomma. (Foto: Jørund Føreland Pedersen)

 

EN ANNEN DAG VAR DET AKING rundt der feriegjestene bodde – med bål og pølser i solskinnsvær. Ellers ble det organisert masse aktiviteter for store og små: bordtennis, brettspill, leker og mye fellesskap.
– Det beste med dette stedet var at vi hadde verken internett eller tv, så deltakerne ble automatisk mye mer engasjert i fellesskapet, forteller virksomhetsleder i Blå Kors Ferier, Synnøve Roland.

 

SYNNØVE TROR AT DET UNDER TUREN ble knyttet mange vennskap, som kan leve videre etter at ferien er over.
– Tre mammaer byttet telefonnummer fordi barna ønsket å treffe hverandre når de kom hjem. Det ble også opprettet en lukket facebookgruppe for de som ønsker det. En jente mistet tannen sin, og hun sa at hun alltid kom til å huske vinterferien på Gautestad der hun mistet tanna, forteller Synnøve.

 

BLÅ KORS FERIER LEGGER STOR VEKT på å tilby kvalitet for deltakerne som er med, med fokus på et godt og inkluderende miljø.
– Vi ønsker å gi gode opplevelser innen trygge og forutsigbare rammer til barn og voksne. Tidgiverne spiller en viktig rolle, og vi har vært så heldige at vi nå har en stor gjeng som er med år etter år. Tidgiverne er åpne og rause og gir av seg selv. De er med på å sikre den kvaliteten vi ønsker å møte deltakerne med, understreker koordinator Bianca Nilsen.

(Artikkelen er hentet fra Blå Kors-magasinet Rusfri nr 1/2019. Les mer der!)

 

FAKTA: Blå Kors Ferier

• hadde med 622 personer på et ferietilbud i 2018
• 922 personer sto på venteliste i 2018
• registrerte 10.616 tidgivertimer i 2018 (tilsvarer 6,3 årsverk)
• mottar 3 millioner kroner i tilskudd fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) for 2019

Comments are closed.