JEG SER

Veiledning til deg som er bekymret for et barn

 

JEG SER er et prosjekt som gir veiledning til deg som er bekymret for et barn og sprer viktig budskap om hvor viktig det er å se barnet, snakke med barnet, og ikke minst gjøre noe for et barn som sliter. Prosjektets mål er at voksnes bekymring for et barn skal bli til handling. Vi har utviklet et knippe ressurser som vi tilbyr ved deg som er en fagperson eller en voksen som ser.

Ønsker du gratis materiell til din skole, barnehage eller helsestasjon kan det bestilles her.

Veilederen i brosjyreformat:

Plakater A4:

           

Banner A3:

Banner 40×120:

 

Til bruk på foreldremøter og/eller lærersamlinger:

Samtaleopplegg for skoler, veiledning

Samtaleopplegg til skoler, powerpoint- presentasjon

 

BOK, KORT ANIMASJONSFILM OG ANDRE RESSURSER FOR BARN I BARNEHAGEALDER

Ressursene «Vondt i magen» er tilgjengelig på www.blakors.no/ressursbanken/vondt-i-magen/ og inneholder kort animasjonsfilm (4 min.), lenke til hvor du kan bestille bok, fargeleggingsark til nedlastning og en inspirasjonshefte som kan hjelpe for å forberede et opplegg i gruppen om gode og vonde hemmeligheter og samtale med en trygg voksen som tema. Disse ressursene kan også brukes individuelt. Her kan du også gi oss tilbakemelding og evaluere ressursene, samtidig dele din erfaring med oss. Denne ressurspakken er orientert mot barnehagebarn: 4-6 år. Du kan også bestille opplæring (kort workshop) i bruk av ressursene.

Vi holder også foredrag og tilbyr samtaleopplegg.

 

NY BOK, KORT ANIMASJONSFILM OG ANDRE RESSURSER FOR BARN I BARNESKOLEALDER

 

Ressursene «Sommerfugler i magen» er tilgjengelig på www.blakors.no/ressursbanken/sommerfugler-i-magen/ og inneholder kort animasjonsfilm (4 min.), lenke til hvor du kan bestille bok, fargeleggingsark til nedlastning og en inspirasjonshefte som kan hjelpe for å forberede et opplegg i klassen om følelser og samtale med en trygg voksen som tema. Disse ressursene kan også brukes individuelt. Her kan du også gi oss tilbakemelding og evaluere ressursene, samtidig dele din erfaring med oss. Denne ressurspakken er orientert mot barneskolen: 1. – 4. trinn. Du kan også bestille opplæring (kort workshop) i bruk av ressursene.

 

JEG SER er et av prosjektene i Blå Kors sitt forebyggingsprogram (2019-2021) som er støttet av Helsedirektoratet.

 

Materiellet kan bestilles her og er gratis. Du kan også sende en epost til kontaktansvarlig for kampanjen. Kontaktinfo finner du nederst på siden.

Nøkkeltall fra prosjektet

 • 64% bekymret

  64% sier de har vært bekymret for et barn, mens kun 18% har gjort noe som barnet selv kan oppleve som en omsorgshandling

 • 135 000 barn

  - i Norge lider under at foreldrene drikker, ruser seg eller har psykiske problemer

 • 5 gode råd

  1. Ta magefølelsen på alvor
  2. Vis at du ser barnet - gjennom ord og nærvær
  3. Vis at du ser barnet - gjennom handling
  4. Hvis magefølelsen forsterkes - søk hjelp
  5. Vit at du gjør en forskjell!

Kontaktperson

Svetlana Dudaitiene

Rådgiver

Mobil: 96709405