Jul er barnas høytid, men for noen barn er julen kanskje de tyngste dagene i året. Blå Kors sitt mål med minJUL er å gjøre julaften til et godt minne for barn og unge som ellers ikke har en god opplevelse av denne dagen. minJUL er et årlig arrangement i de største norske byene som gir sårbare barn en varm, trygg, tradisjonell og innholdsrik julaften hvor fellesskapet er i fokus.

minJUL er et enkelt konsept: en feiring av julaften for en gruppe barn og unge og deres nærmeste. minJUL er et gratis, åpent og rusfritt arrangement og skal hovedsakelig være gjennomført av frivillige. Tiltaket baserer seg på nasjonale, lokale og private sponsorer og gaver. minJUL vil inneholde de tradisjonelle ingrediensene på en julaften som julemat, juletregang, julegaver osv. Samtidig skal minJUL være en ekstra positiv opplevelse barna bærer med seg videre i livet, og arrangementet vil kunne inneholde konserter, møter med kjente fjes, leker osv. Opplegget tilrettelegges i utgangspunktet for unge i alderen opp til 13 år.

Å skape et godt minne av julaften, hvorav et møte med voksne som ser det sårbare barnet og viser det oppmerksomhet, kan bety mye videre i barnets liv. Vi vet fra enkelthistorier at bare ett slikt møte i oppveksten vil kunne gi barnet en større robusthet for å mestre livet. En oppvekst varer livet ut.

Ønsker du å delta, bidra som frivillig/tidgiver eller har andre spørsmål kan du kontakte den lederen i byen som er aktuell for deg her:

minJUL-by minJUL- ansvarlig Epost Facebook-side
minJUL Trondheim Marit Kolve Marit.Kolve@blakors.no www.facebook.com/minjultrondheim
minJUL Lier/Drammen Camilla Tanberg Hansen cam-han@frisurf.no  www.facebook.com/BarnasStasjonLierOgDrammen/
minJUL Kristiansand Anne Randi Hanssen Anne.Hanssen@blakors.no www.facebook.com/BarnasStasjonKristiansand/
minJUL Fredrikstad Jorid D. Bertelsen jorid.bertelsen@blaakors.no www.facebook.com/minjulfredrikstad
minJUL Oslo Svetlana Dudaitiene svetlana.dudaitiene@blakors.no     www.facebook.com/minjuloslo
minJUL Norge Amund Gillebo amund.gillebo@blakors.no
 

 

Kontaktperson

Amund Gillebo

Leder forebygging

Mobil: 41933303