Slik har vi det i Blå Kors Ung Åkra

Blå kors ung skumparty

Blå Kors Ung Åkra kan også dette med å kose seg ved festlige anledninger.

Hei! Her kommer en liten stemningsrapport fra Åkrehamn på Karmøy! Blå Kors Ung Åkra er i vinden som aldri før og aktiviteten gjenspeiler dette.

Blå Kors Ung Åkra (BKUÅ) ble etablert høsten 2016 og har etter dette fått være med i prosjektet «Aktivitet, hjem og opplæring». Dette har resultert i skikkelig kvalitet på mye av det vi gjør.

Stiftelsen Åkra Blå Kors, som BKUÅ ligger under, eier en stor eiendom i Åkrehamn med forsamlingslokale, klubblokale og et stort uteareal ved sjø og med kaier. Dette gjør oss veldig privilegert som får drive med ungdomsarbeid akkurat her. Klubblokalet blir kalt «Fabrikken», og navnet brukes både som stedsnavn og beskrivelse av arbeidet, som drives på dugnad der ungdommene gjør mesteparten av jobben selv.

Fabrikken har daglig drift gjennom hele året. Ungdommene har selv nøkler og er ansvarlige for åpning og stengning – selvsagt med voksne og eldre ungdommer i ryggen. På en vanlig hverdag fungerer Fabrikken som et sosialt samlingspunkt der dørene åpnes etter skoletid og stenger ved leggetid. Ungdommene spiller videospill, bordtennis, kikker på mobilene sine, tøffer seg for jentene, lager/kjøper seg mat, tøffer seg med mopedene sine, spiller fotball eller krokket (croquet), bader når sommeren tillater det og andre hverdagslige ting.

Også utenom dette skjer det mye kjekt. Vi bowler, går på kino. Vi er stamkunder hos McDonald’s, står på ski (både sommer og vinter) i og med dagsturer og hytteturer på Geilo, fisketur, harry-tur til Sverige, sommertur til Danmark, go-kart, paintball, skumparty, båtførerprøve, grillkvelder i naturlige omgivelser i nærområdet, turer i trampolinepark og mye mer. Bildene som sier mer enn tusen ord!

Følg oss gjerne på Facebook: Blå Kors Ung Åkra, Fabrikken.

Med vennlig hilsen
Jan Olaf Halvorsen

Comments are closed.