Spennende korpsleir på Rjukan

Full fart i klatreparken ved toppen av Krossobanen!

Fra 4. til 8. august 2018 var det endelig duket for Blå Kors Ung Speideres korpsleir! En stor gjeng med spente barn og foreldre møtte opp på Rjukan på åpningsdagen.

 

Det var lagt opp til et flott program, med mange spennende aktiviteter, men som alle speiderleirer skal, måtte det starte med leirbål, sang og kniving om hvilket lag som hadde de høyeste, klareste barnestemmene. Sommerens bålforbud løste vi lett med elektriske lys i bålet.

Allerede søndagen dro alle på tur for å gå i tungtvanns-sabotørenes fotspor. Noen tok den lange veien, mens andre gikk en kort. Fantastisk vær og nydelig natur! På ettermiddagen møttes alle på Tungtvannsmuseet på Vemork hvor vi fikk omvisning og foredrag om alt det spennende som foregikk der før og under krigen.

Mandag var det klart for langtur for de aller fleste. Noen skulle sykle innover Hardangervidda og noen skulle gå. En imponerende innsats av alle de unge. Natten ble tilbragt på hytter inne på vidda. Hvisking utover de sene nattetimer hører med – og dertil trøtte fjes morgenen etter. De som var for små til de lange turene fikk en tur i klatrepark på toppen av Krossobanen, det var akkurat passe spennende for de minste.

Da alle viddevandrerne var kommet tilbake avsluttet vi tirsdagen på Badeland på Rjukan. Godt for støle kropper å leke, bade og kose seg i mange timer i vannet. En og annen voksen ble utfordret til å hoppe fra sjumeter’n, og bare måtte gjøre det selvsagt!

Onsdag var det klart for den obligatoriske turen når man er på Rjukan: opp til Gaustadtoppen. Lenge så det skummelt ut med regn, tåke og litt torden. Noen valgte å holde seg nede i lavlandet, men en imponerende stor gjeng tok turen opp, og jammen lysnet det litt. Gaustadtoppen er flott i tåkevær også!

Tradisjonen tro må alle speiderleirer avsluttes med et heidundrandes leirbål, men med fortsatt bålforbud og dårlig vær fikk vi lov til å låne ærverdige storsalen på Rjukanhuset. Vi hadde en flott fest der. Det ble en fantastisk avslutning på en flott leir. Torsdagen satte slitne, glade mennesker nesen hjemover.

Blå Kors Ung Speidere er en flott gjeng med barn, ungdom og voksne. Den gode speiderånden skinner gjennom og føles godt for kropp og sjel!

Comments are closed.