Reklamestopp for utenlandske spillselskap?

Taper på online gambling

Taper på online gambling

I dag fremmer regjeringen et lovforslag som skal stoppe reklamen for de utenlandske spillselskapene på tv og i strømmetjenester. Hovedmålet er å beskytte sårbare spillere.

 

Blå Kors er svært fornøyd med at regjeringen gjennom å styrke håndhevingen av loven, setter hensynet til dem som sliter foran økonomiske interesser. I Norge i dag er det om lag 120 000 personer som sliter med pengespill.

– Dette er et forslag som vil gjøre en stor forskjell for alle som sliter med spilleavhengighet, og alle som står i fare for å utvikle spillproblemer. Vi må heller ikke glemme hvordan det rammer familie og pårørende, sier Jan Elverum, generalsekretær i Blå Kors. Han legger også til at lovforslaget vil styrke den norske enerettsmodellen, som skal beskytte sårbare spillere.

 

Økende problem

Andelen av dem med spilleavhengighet som kontakter Blå Kors Poliklinikk Oslo i Oslo har steget fra 30 prosent til 50 prosent i løpet av de siste årene.

– Flest problemer er det rundt nettpoker og casino hos de utenlandske spillselskapene.  Det er en bransje som ikke glemmer sine kunder.  De som oppsøker Blå Kors for å få hjelp er i en situasjon der de ikke ser noen annen utvei. Mange har en gjeld som det er umulig å nedbetale. Det er en enorm belastning som det er vanskelig å forestille seg, sier Jan Elverum.

 

Støtte i befolkningen

I den norske befolkningen er det stor støtte for å få til begrensninger av reklame for utenlandske pengespill.

– Det store flertallet av den norske befolkningen synes det er for mye spillreklame på tv i dag. Blå Kors er glad for regjeringens tydelige verdivalg og håper nå at det skal bli slutt på maset om spill på tv-en, sier Jan Elverum.

 

Innhold og ressurser

Nå håper Blå Kors at loven blir vedtatt og fylt med nødvendig innhold og ressurser.

– Vi har ventet lenge på dette og ser frem til at lovforslaget blir en realitet. Det vil garantert få en positiv effekt, avslutter Jan Elverum.

Les mer på Regjeringens hjemmeside.

Comments are closed.