– Støtt opp om TV-aksjonen!

Generalsekretær Jan Elverum løfter gjerne det oransje skjerfet til Kirkens Bymisjon i anledning søndagens TV-aksjon. (Foto: Steinar Glimsdal)

Kirkens Bymisjon er i gang med innspurten til TV-aksjonen NRK 2018 «Mindre alene sammen». Å få mønstret et tilstrekkelig antall bøssebærere har nå fullt fokus. Generalsekretær Jan Elverum oppfordrer alle ansatte og tidgivere i Blå Kors til å ta i et tak på søndag.

 

Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er, men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Jan Elverum løfter opp et av Bymisjonens megetsigende symboler, et varmt høstfarget ullskjerf. Han er overbevist om at TV-aksjonen NRK 2018 kan gi Kirkens Bymisjon mulighet til å skape møter som endrer liv.

– TV-aksjonen i år er viktigere enn aldri før, understreker Elverum. – Ved å åpne dører og ved å legge til rette for at flere kan møtes, tilbyr Kirkens Bymisjon et nytt fellesskap til mennesker som opplever å stå utenfor. Dette fellesskapet, en seng og en god samtale gir flere muligheten til å oppnå egne mål og drømmer. Alt dette brenner vi for i Blå Kors også! Derfor håper jeg alle som på en eller annen måte er engasjert hos oss vil bidra som bøssebærer førstkommende søndag, sier han.

Kirkens Bymisjon skriver på sin webside om et ambisiøst mål: Alle norske husstander skal få besøk ved at det mønstres hele 100.000 bøssebærere. Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 søndag 21.oktober.

 

Comments are closed.