Tidgiver-kampanjen inntok Oslos paradegate

Folksomt på Karl Johan en lørdags-ettermiddag
Tidgivere for Blå Kors og Jørn Hoel skinte som sola i øsende regn på Karl Johan lørdag 2. juli. Publikum fikk høre om noe av alt det Blå Kors gjør i hovedstaden og om Tidgiver-jentenes tur fra Nordkapp til Lindesnes, samt smake nydelig grillet laks.

Etter et veldig flott arrangement i Trondheim i juni, inntok Tidgiver-kampanjen hovedstaden lørdag 2.juli. Været gjorde sitt til arrangementet fikk en ganske våt start, men etter hvert tittet solen frem og det strømmet på med folk til en lørdags-travel Karl Johans gate.

-Tidgiver er det nye begrepet for alle de frivillige i Blå Kors, så nå har vi altså satt en hederstittel for alle menneskene som hver dag er med på å gjøre en forskjell og som kan være med som tidgivere, altså å gi litt av sin tid, sier Henning Reme, prosjektleder for Tidgiver-kampanjen.

Jørn Hoel ledet an på scenen. Han serverte publikum noen av sine mest kjente låter. Det var ingen tvil om at det var populært hos de fremmøtte. Men det var ikke bare musikk som ble servert midt i Oslos paradegate denne formiddagen. Fra standen ble det også grillet herlig laks til stor glede for mange.

I tillegg til god mat og musikk fikk Blå Kors også vist frem noe av arbeidet som gjøres i Oslo og ikke minst hva det innebærer å være en “tidgiver”. Gjennom kampanjen ønsker Blå Kors at samfunnet skal se mennesket bak brukeren fordi dette kan bidra til et åpnere samfunn der den sosiale aksepten ikke oppleves som uoppnåelig. Utgangspunktet for Blå Kors er at alle mennesker bærer ressurser og kraft i seg selv til å bedre sin egen livskvalitet. Samtidig er vi alle avhengige av litt hjelp på veien, og derfor var arrangementet på Egertorget viktig.

-Vi fikk presentert Blå Kors’ viktige rolle i Oslo og vi håper arrangementet bidrar til at nye mennesker blir begeistret og lar seg engasjere i vårt arbeid, sier Stig Søderstrøm i Blå Kors.

Flere av våre tidgivere var også tilstede på arrangementet. En av dem er Geir som er tidgiver på Blå Kors Kontaktsenter i Oslo.

-Som tidgiver prøver jeg å gi litt av fritiden min. Det koster veldig lite. Å forandre hverdagen litt for noen, det gir meg drivstoff til å fortsette. Å se folk smile på grunn av at jeg er tilstede, det gjør godt og det gir mersmak, sier han.

Tidgiver-jentene Eirin og Maria var selvfølgelig også på plass i Oslo på arrangementet. De skal som kjent gå fra Nordkapp til Lindesnes på Tidgiver-jakt.  Jentene gir dermed ca 3600 timer til Blå Kors. Det startet sin gåtur 1. april og har nå kommet et veldig godt stykke på turen. I slutten av juli skal de være fremme på Lindesnes. De har møtt veldig mange mennesker på sin reise fra Nordkapp.

-Vi har snakket mye om Blå Kors og om tidgiver-begrepet i løpt av turen. Vi oppfordrer alle til å gi mer av sin tid til andre, sier Eirin og Maria entusiastisk.

Husk at du kan følge jentene på Instagram og Snapchat. Se også tidgiver.no.

Var du ikke på arrangementet i Oslo? Det kommer nye muligheter. 18. juli er det Tidgiver-fest i Arendal og 23. juli i Kristiansand.

Les også: Tidgivere skapte Blå Kors-fest i Trondheim

 

Comments are closed.