Pakker 7000 påskeposer

Jan Høye og Marianne Almedal ved Blå Kors Mjåvann arbeidstreningssenter.

 

Jan Høye og Marianne Almedal ved Blå Kors Mjåvann arbeidstreningssenter.

Jan Høye og Marianne Almedal ved Blå Kors Mjåvann arbeidstreningssenter. (Foto: Klara Turid Fidje Frettun/Søgne og Songdalen Budstikke)

Blå Kors Mjåvann arbeidstreningssenter har travle dager før påske. For sjette året på rad har de pakket 7000 påskeposer for Røde Kors. Posene skal leveres til sørlendinger som er på vei til fjells i påsken.

 

Et tegn på at påsken nærmer seg er når de ansatte på Blå Kors Mjåvann Arbeidstreningssenter skal pakke påskeposer for Røde Kors. Arbeidssenteret ligger på Mjåvann Industriområde, like utenfor Kristiansand. Posene inneholder diverse brosjyrer, fargestifter, isskraper, lypsyl. De leveres til påskeklare sørlendinger som er på vei til fjells.

Marianne Almedal og Jan Høye er to av dem som utfører arbeidet. Fra de mottok alt av effekter tok det rundt 10 dager på å fullføre jobben. Og de klarte det med stil.

Lokalavisa Søgne og Songdalen Budstikke var også innom for å se hvordan det gikk med pakkingen.

Marianne Almedal var veldig fornøyd med innsatsen og sier tidsfristen for pakkingen ikke var noe problem å overholde.

-Vi pakket totalt 7000 poser. Det er viktig at alt var ferdig i god tid før påske. Vi var aldri bekymret for å ikke klare det, sier Marianne Almedal til lokalavisa.

Faglig leder ved Mjåvann Arbeidstreningsenter, Arnfinn Grimestad, forteller at de var ferdig med pakkingen forrige torsdag. Han er veldig fornøyd med arbeidet som har blitt gjort.

-Dette er sjette året på rad at vi gjør denne jobben for Røde Kors. Det har rett og slett blitt en påsketradisjon for oss å gjøre dette oppdraget. Mellom 10 og 20 personer har vært  i sving med pakkingen hver dag.  Antallet varierer alt ettersom hvem som er på jobb, for ikke alle jobber fulltid. I tillegg til pakkinga er der mye som må ryddes opp og mye emballasje som må sorteres bort , sier Grimestad.

Grimestad sier at dette oppdraget er noe de ansatte på senteret gleder seg til hvert eneste år. Han er veldig fornøyd med arbeidsinnsatsen.

-Her er det smil og tommel opp når de jobber. Det er sosialt og gøy. Hele gjengen her er tålmodige og flinke. Det er en trofast arbeidsstab. I tillegg får vi mye skryt fra Røde Kors, som er veldig fornøyde med jobben vi gjør her, sier Grimestad.

Nå er alle påskeposen plassert inn i to containere som venter på å bli hentet. Da skal de fraktes til Moisund og Kylland. Der skal frivillige fra Røde Kors stå langs veien å dele ut påskeposene til alle som er på vei til fjells.De første posene deles ut allerede i morgen.

-Nå er vi klare for påskeferie på Mjåvann også. Men etter ferien er vi klare for nye oppdrag i gjen. Vi har en del faste oppdrag, men tar gjerne i mot flere, avslutter Grimestad.

Comments are closed.