Blå Kors Bosenter Oslo

Vi holder fortsatt åpent. Velkommen til Blå Kors Bosenter i Oslo.

Blå Kors Bosenter (BKB) holder til i Blå Kors-gården i Storgata 38, midt i Oslo sentrum. Her har vi 48 hybler til utleie i samarbeid med Oslo kommunes sosialtjenester. Blå Kors og Velferdsetaten har inngått ny kvalitetsavtale for akutte døgnovernattingsplasser gjeldene fra 1. juli 2014 og ut 2022.

Hvor finner du oss i Storgata 38?

Inngang fra Hausmannsgate via resepsjonsområdet, ta heisen opp i 4. etasje, gå inn i etasjen til venstre hvor våre kontorer er

Målgruppe

Personer over 23 år som står uten egen bolig. Det er en forutsetning at personer som søkes inn ikke er i aktiv rus. Både personer som har et kjent rusproblem, og personer uten rusproblem kan tas inn.

Innsøkning

Innsøkning skjer via sosialtjenesten på dagtid eller Sosial ambulant akuttjeneste etter arbeidstid.

Botiden

Fra noen dager inntil en måned. I særskilte tilfeller kan botiden være lenger.

Vi tilbyr

Sosialfaglige tilleggstjenester som kartlegging av boevne, botrening, veiledning, rådgivning og samtaler samt bistand til å kontakte etater og instanser ved behov. Det er personale til stede hele døgnet. Kontordelen er praktisk og skjermet fra fellesområdene, men likevel lett tilgjengelig for våre brukere.

Fysiske forhold

Hyblene ligger fra 2. til 9. etasje i en egen seksjon med fellesområder og kontorer i 4. etasje. Det er i alt 48 hybler med lik størrelse og utforming.

Hyblene

som hver er på ca 18 kvm, ble renovert og modernisert i 2013, og har eget bad og toalett m/varmekabler, balansert ventilasjon, mulighet for TV og trådløst internett. Møbleringen er seng, hvilestol, tv/videobenk, skrivebord m/stol, kjøleskap, overskap og garderobeskap. Sengen er oppredd og det er også håndkle.

Fellesområdene

er i 4. etasje, og lokalene er nye og moderne etter rehabilitering i 2007. Her er det et fullt utstyrt kjøkken med alt nødvendig utstyr for at flere kan lage mat samtidig. Det er stue og salong med tv, spiseplasser til 25 personer, internettkafé med 4 pc-er og vaskerom med to vaskemaskiner og to tørketromler.

Kontordelen

er innbydende, praktisk og skjermet fra fellesområdet, men allikevel lett tilgjengelig for våre brukere.

Informasjon til Sosialtjenesten/Sosial og ambulant akuttjeneste

Blå Kors Bosenter (BKB) har rammeavtale med Oslo kommune ved Velferdsetaten for kjøp av døgnovernattingsplasser. Ved ledig kapasitet kan BKB også ta inn personer fra andre kommuner og instanser.

Innsøking av beboere skjer muntlig på telefon. Når avtalen om inntak er gjort fakser Sosialtjenesten eller Sosial og ambulant akuttjeneste en skriftlig garanti på kommunalt brevark før inntaket blir effektuert. Garantien må inneholde, initialer og fødselsdato, perioden avtalen gjelder for og om det er med eller uten egenandel for beboer.

Henvendelser om inntak og selve inntaket til BKB kan skje alle dager hele døgnet.

Informasjon til beboere

Ved Bosenteret tilbyr vi fullt møblert hybel og tilgang til fellesområder, vaskerom, internettkafé og kjøkken. Nedenfor får du som beboer nyttig og praktisk informasjon.

Generell informasjon

Beboere må være inne senest kl 02.00. Besøkende kan komme mellom 10.00 og 23.00 og vi forventer at du er rusfri under hele oppholdet. Det er ikke anledning til verken å nyte rusmidler på bosenteret eller å komme ruset til bosenteret. Dette gjelder også alkohol. I tillegg skal bosenteret være røykfritt.

Fellesområder

Vi har fellesrom som er tilgjengelig for beboerne 07.00 – 23.20 hverdager og 07.00 – 02.00 fredag og lørdag . Fellesrommet benyttes til beboermøter, felles ukeavslutninger, festmiddager i høytider og ellers uformelle samlinger for beboerne hele uka. Her er tv, pc og dagens aviser. Oppslagstavle formidler felles aktiviteter, beskjeder og gjøremål ved bosenteret.

Vaskerom

I vaskerommet er det to vaskemaskiner og to tørketromler som beboerne fritt kan benytte ved behov mellom kl 07.00 – 23.20. Beboer skaffer vaskemidler selv, og vasker klær ved behov. Ved vask av sengetøy fås vaskemidler til dette.

Internetkafé og trådløst nett

Det er fire pc-er med skriver til fri benyttelse for beboerne. Pc-en er først og fremst ment til benyttelse i jobbsøking, boligsøking og annet som er relevant for å bidra til at beboer på sikt skal bli selvhjulpen. Pc-er er tilgjengelig mellom kl 07.00 – 23.20. Trådløst nett er tilgjengelig i hele huset hele døgnet.

Kjøkken og matlaging

Varm mat må lages på kjøkkenet i fellesområdet mellom kl 07.00 – 23.20. Her er alt nødvendig utstyr for matlaging og påfølgende rydding tilgjengelig. Mat skal ikke tas med i sofa eller ved pc. Kjøkkenutstyr skylles og settes i oppvaskmaskin etter bruk, og bord og benker vaskes over etter behov. På hver hybel kan beboere koke vann, kaffe og oppbevare mat i eget kjøleskap.

For at kjøkkenet skal være ryddig og rengjort til enhver tid, har bosenteret en ordning med at beboerne selv rydder opp etter matlaging. Personalet deltar også aktivt i dette arbeidet, men har erfart at ansvarliggjøring av beboerne har ført til et mer ryddig og rent kjøkken.

Om personalet

Bosenteret er døgnbemannet med flere ansatte på dagtid.

Kontorene ligger i tilknytning til fellesområdene i 4.etasje, og personalet kan kontaktes hele døgnet ved behov. Vi forventer at beboerne går til ro på sine hybler på natten.

Vår vakttelefon: 916 16 373
Sentralbord: 23 29 15 16
Telefaks: 23 29 15 39
E-postpost.bosenter@blakors.no