Aktivitetsdag Langedrag

Vi arrangerer en dagstur til Langedrag Naturpark lørdag 3. juni.

Søknadsfristen for denne aktivitetsdagen er utgått (23. april 2023)

Gaupe hopper for å ta mat på Langedrag

Langedrag naturpark er en fjellgård hvor det bor ca 300 dyr fordelt på rundt 20 arter. Gården ligger idyllisk til 1000 meter over havet i Nore og Uvdal. Her bor særnorske dyr som elg, reinsdyr og fjording, men også truede dyrearter som fjellrev og ulv. Vi kommer tett på dyrene på tunet og i fjøset, kan være med på foring og kanskje kose med kaninene?  

Kjør egen bil eller bli med på fellestransport fra Drammen togstasjon, oppmøte 8.30. Vi er tilbake i Drammen på kvelden rundt kl. 20.45  Bussturen fra Drammen og opp til Langedrag er 2,5 timer, så dette er en lang dagstur. 

Dagen vil være for barn og deres foreldre. På Langedrag går vi rundt og hilser på dyrene, i løpet av dagen har vi mulighet til å bli med på foringer og presentasjon av ulike dyr. Smør med egen niste til lunsj eller kjøp selv i parken, siden det er en lang tur anbefaler vi dere å ta med niste til bussturen hjem også. Det blir servert et enkelt grillmåltid i løpet av dagen.

Husk å ta med godt og varmt tøy som passer til værmeldingen, det er ofte kjøligere i fjellet. Det kan også være lurt å ta med en sekk med ekstra tøy samt drikkeflasker og niste til alle i familien. 

Barn leker på lekeplass på Roligheden camping

Turen til Langedrag er en organisert dagstur, hvor vi reiser sammen en gjeng på ca 65 personer. Vi legger opp til noe felles aktivitet og koser oss med måltid sammen. Dette er en dag for familier som ønsker å få en god opplevelse sammen på gården og samtidig ønsker samvær og mulighet til å bli kjent med nye.  

Ferieledere og Tidgivere (frivillige) vil være med på turen. Vi regner med at dette blir en uforglemmelig dag!

Alle foreldre har ansvar for sine barn og det er ønskelig at foreldrene i størst mulig grad deltar på aktiviteten med sine barn. 

Vi legger til rette for at barn og unge skal få gode opplevelser sammen med sine foresatte og på den måten skape gode minner sammen. 

Velkommen!

Søknadsfrist var 23. april 2023

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi venter til etter søknadsfrist med å tildele feriene og ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

I henhold til Personvernregelverket oppbevarer vi ikke opplysninger om søkere lenger enn nødvendig.

Inkludert:

  • Inngang til Langedrag Naturpark
  • Buss tur/retur Drammen togstasjon
  • Enkel grillmat i løpet av dagen
  • Andre måltider og utgifter er familien selv ansvarlige for

Forsikring

Alle deltakere dekkes av Blå Kors egen gruppeforsikring. Deltakere bør også ha sin egen reiseforsikring.

Pris

Aktivitetsdagen er gratis, men transport til og fra Drammen dekkes selv. Vi setter opp buss tur/retur Drammen togstasjon-Langedrag Naturpark.

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.