Sommerferie Birkeland

Søknadsfristen for denne ferien er utgått (1. mai, 2024).

Birkeland ligger like utenfor Kristiansand. Det er et lite, koselig sted med gangavstand til sentrum og bademuligheter. Vi overnatter på Folkehøgskolen Sørlandet, som har flotte fasiliteter som svømmebasseng og gymsal. Det er store og trygge utearealer som barna kan leke på.

Noen av aktivitetene vi tilbyr er: bading i basseng, ballspill, lek, tegning, spilling, tur i dyreparken, strandtur med mer. Alle gjestene våre får egne rom med bad og WC. Rommene har enkel standard. Alt av sengetøy er tilgjengelig, men gjestene må ha med egne håndklær til bading. Alle måltidene er hjemmelaget og blir servert i skolens kantine.

Organisert ferie

Ferien på Birkeland er en organisert ferie, hvor familier kommer fra ulike steder for å være på ferie sammen. En organisert ferie med Blå Kors er en mulighet til å reise på en trygg og spennende ferie, planlagt av dyktige ferieledere som ordner praktiske gjøremål og er tilgjengelige for gjestene våre.

Til sammen er vi ca. 50 personer som reiser på denne ferien. I tillegg til ferieledere har vi med oss Tidgivere (frivillige) som er med å bidrar til at alle skal ha det fint på denne ferien. Det er felles måltider og aktiviteter, men også mye tid for familiene til å gjøre ting på egen hånd. På den måten kan dere få flotte opplevelser sammen, og barna har i tillegg alltid noen og være sammen med.

Alle foreldre har ansvar for sine barn. Ved ulike vannaktiviteter, må det være foreldre tilstede når barna bader. Vi legger opp til flere spennende aktiviteter disse dagene.

Dette er en ferie som passer for dere som ønsker samvær og moro med andre, men gir også mulighet for å legge opp dagen slik dere ønsker.

Ellers koser vi oss på Birkeland med alt som finnes der. Ferien gir muligheter for avslapning, gøyale aktiviteter på dagtid, og hyggelig sosialt samvær med spilling og lek på kveldstid. Vi legger til rette for at barn og unge skal få opplevelser sammen med sine foresatte, og på den måten skape gode minner sammen.

Vi har samlet noen vanlige spørsmål og svar på denne siden!

Søknadsfrist er utgått (1. mai 2024)

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi venter til etter søknadsfrist med å tildele feriene og ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

I henhold til Personvernregelverket oppbevarer vi ikke opplysninger om søkere lenger enn nødvendig.

Inkludert:

  • Overnatting mandag – lørdag
  • Frokost, lunsj, middag og kveldsmat
  • Utflukter og aktiviteter
  • Inngang Dyreparken
  • Sengetøy

Forsikring

Alle deltakere dekkes av gruppeforsikringen til Blå Kors, men deltakere bør også ha sin egen reiseforsikring.

Pris

Ferien er gratis, men transport til og fra Birkeland dekkes selv. Reiser dere kollektivt, kan vi hente dere i Kristiansand.
Om familien er knyttet opp til NAV, barnevernstjenesten med flere, anbefaler vi å sjekke om det kan være mulig å søke om dekning av reisekostnader til og fra Kristiansand via disse.

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Søknadsskjema er nederst på denne siden.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.