Vinterferie på Brennabu

Skilt i snøen hvor det står Brennabu

Vinterferie på Brennabu (søknadsfristen for denne ferien er gått ut)

Blå Kors ferier inviterer til vinterferie på flotte Brennabu med turopplevelser ute i den flotte naturen, rett utenfor døren.

Brennabu ligger i Valdres, ikke så langt fra Fagernes. Vi setter opp buss fra Oslo som kan benyttes. På Brennabu er det nydelig natur, fine muligheter til å gå på tur, og tilbringe tid med familien. I tillegg vil det bli lek, spill, Bingo og hobbyaktivitet innendørs. 

Inngangen til Brennabu i vinterdrakt

Vi bor på rom med egne bad på hovedhuset på Brennabu. Rommene har enkel standard og sengetøy må hver enkelt familie ta med selv (laken, dynetrekk og putevar).
Kjøkkenet forbereder gode måltider, snøen ligger hvit og fin, så alt er klart for fine dager på Brennabu.  
I de tilfellene hvor det er små barn i familien kan vi ordne reiseseng til dere.  

Måltidene er felles, og serveres i eget felleslokale. 

Koselig stor stue med ild på peisen

På vinterferien kommer vi til å være mye ute, så det er viktig at dere pakker med varmt og godt tøy til både store og små. 

Organisert ferie

Denne vinterferieuken er en organisert ferie, hvor flere familier reiser sammen. Vi blir totalt ca. 50 personer og vi legger opp til felles aktivitet og felles måltider.  

nærbilde av bordtennis serve

Dette er en ferie for dere som ønsker sosialt samvær og hygge med andre. Men ferieuken gir også mulighet til å være sammen som familie. Ferien blir organisert av Blå Kors ferier og alt av aktiviteter, måltider og overnatting, er inkludert i oppholdet.

Med på ferien vil det være ferieledere og Tidgivere som ordner praktiske gjøremål, og som er tilgjengelige for gjestene våre. Alle foreldre har ansvar for sine egne barn.  

Barn lærer å gå på ski av instuktører

Ferien gir muligheter for ro og avslapning, gøyale aktiviteter for store og små, og hyggelig sosialt samvær. Vi legger til rette for at barn og unge skal få opplevelser sammen med sine foresatte, og på den måten skape gode minner sammen.

Velkommen!

Søknadsfristen er utgått (8. januar 2023)

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

Inkludert:

  • Overnatting
  • Alle måltider
  • Aktiviteter
  • Buss fra Oslo for de som ønsker det

Forsikring

Alle deltakere dekkes av Blå Kors egen gruppeforsikring. Deltakere bør også ha sin egen reiseforsikring.

Pris

Ferien er gratis, men transport til og fra Brennabu dekkes selv.  Det er mulig å bli med i felles buss fra Oslo. Kryss eventuelt av for dette i søknadsskjema. Om familien er knyttet opp til NAV, barnevernstjenesten med flere, vil det kunne være mulig å søke om dekning av reisekostnader til og fra buss/Brennabu via disse.

Smittevern

Det er for tiden ingen ekstra tiltak med tanke på smittevern. Våre arrangementer går som normalt.

Vi følger alltid gjeldende smittevernråd for å begrense spredning av smittsomme sykdommer. Generelt har vi fokus på god håndhygiene for å forebygge sykdom der mange mennesker er samlet.

Det kan bli endringer i oppsatt program med kort varsel dersom behov.

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.