Hjerterom – Stasjonsveien

I samarbeid med Iveland kommune og frivilligheten på Vatnestrøm disponerer Blå Kors ferier et eget feriehus for familier som benytter seg av våre tilbud.

Bruk søknadsskjema nederst på siden for å søke.

Våren og sommeren 2024 er allerede fullbooket i Stasjonsveien og vi begynner å tildele høsten etter sommerferien.

Familier kan søke plass på feriehuset i helger, ukedager og ferier, sommer, vinter, høst og vår ved å sende fylle inn søknadskjemaet på denne siden. Her ligger alt til rette og familiene trenger kun å ta med egen mat og eget sengetøy/håndklær.

Feriehuset har tre soverom, stue og kjøkken. Ute er det «Hønsehus» med ved, bod og uteleker. Soverom 1 har to doble senger, Soverom 2 har enkeltseng og dobbelseng og Soverom 3 har enkeltseng i tillegg til sofa. Soverom 3 brukes også som lekerom. Totalt er det 8 sengeplasser med tilhørende puter og dyner. Feriehuset har også en reiseseng og to feltsenger som kan brukes ved behov.

Feriehuset i Stasjonsveien er en utvidelse av samarbeidet «Hjerterom» som handler om å kunne gi ferietilbud til barnefamilier som vil ha glede av dette, men som av ulike årsaker ikke har midler eller muligheten til det. Målet er at familier skal få gode minner sammen.

Hjerterom ble startet i 2014 som et samarbeid mellom Blå Kors ferier og Camping Sørlandet. I dag inkluderer samarbeidet både NHO Reiseliv, hoteller, feriesentre og campingplasser over hele landet, samt Iveland kommune som stiller en feriebolig til disposisjon.

Er dette noe for din familie?

Her er en liten invitasjonsfilm fra dette flotte feriehuset på Vatnestrøm:

Hvordan søker du?

Du kan søke på opphold i feriehuset alle dager i året. Bruk skjema nederst på siden og skriv hvilken periode du ønsker å benytte deg av tilbudet. Gjennom året er det ingen søknadsfrist, og ferieopphold tildeles ca. to måneder i forkant. Søknadsskjema gjelder for inneværende år.

Du må godkjenne «Husordensregler for Stasjonsveien» for å kunne benytte dette tilbudet.

For mer informasjon eller ytterligere spørsmål ta kontakt med Feriehus-koordinator i Blå Kors ferier, Stig Rune Skaran, på e-post: stig.skaran@blakors.no. Du kan også ringe Blå Kors ferier på 960 00 167.

Vi har samlet noen vanlige spørsmål og svar på denne siden!

Husordensregler for Stasjonsveien

 • Feriehuset brukes av mange. Ta godt vare på det. Gi beskjed dersom noe ikke er i orden, eller blir ødelagt. Blå Kors ferier: 📞 960 00 167
 • Det er ikke tillatt å ta med kjæledyr inn i huset.
 • Røyking er ikke tillatt inne, dette gjelder også e-sigaretter. Hold orden ute med å kaste snus og sneiper i søppeldunken.
 • Det er ikke tillatt med alkohol, eller andre rusmidler.
 • Vis hensyn til nabolaget. Det skal være ro og orden etter klokken 23:00.
 • Det skal være en voksen til stede når barn oppholder seg ved vannet.
 • Ved bruk av båt, eller kano, er det påbudt å bruke redningsvest.
 • Det er ingen fra Blå Kors ferier til stede under oppholdet og gjester er selv ansvarlige for å sjekke at utstyr som brukes er i orden, og forsvarlig å bruke. Dette gjelder alt av utstyr i Stasjonsveien 47, også inkludert båter, kanoer, redningsvester, trampoline, og sykler.
 • Hold det ryddig og pent både ute og inne. Alt søppel kastes i søppeldunker:
  Grønn dunk: papp og papir, Brun dunk: Matavfall, Svart med rødt lokk: Glass og metall, Svart dunk: Restavfall.
 • Tomflasker og tombokser kan settes i plastikksekker i «hønsehuset».
 • Ved utsjekk skal huset stå klart til neste familie som skal sjekke inn.
  Kast søppel. Gulv skal støvsuges, og vaskes ved behov. Bad og kjøkken skal vaskes. Oppvaskmaskin på kjøkkenet settes på ved avreise.
 • Våre gjester er dekket av en ulykkesforsikring fra Blå Kors under oppholdet.
 • Gjester er ansvarlige for å følge disse Husordensreglene.

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi venter til etter søknadsfrist med å tildele feriene og ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

I henhold til Personvernregelverket oppbevarer vi ikke opplysninger om søkere lenger enn nødvendig.

Forsikring

Deltakere må selv ordne sin egen reiseforsikring.

Pris

Overnattingen i Feriehuset i Stasjonsveien er gratis.
Familiene dekker selv reisen til ferien og utgifter til mat og aktiviteter.
Det er ikke anledning til å lade el-bil i Stasjonsveien.

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Søknadsskjema er nederst på denne siden.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.