Vinterferie i Abra Havn

To ferier i Abra Havn i vinterferien 2023 (søknadsfristen for disse feriene har gått ut)

Uke 8: tirsdag 21. februar – fredag 24. februar
Uke 9: tirsdag 28. februar – fredag 3. mars

Like ved Kristiansand Dyrepark ligger det unike sjørøverhotellet, Abra Havn. Blå Kors ferier inviterer i vinterferien barnefamilier i målgruppen med på å bo i Sjørøverlandsbyen. Vi vil tilbringe ferien på denne flotte plassen, samt besøke Dyreparken som ligger en kort spasertur unna. I tillegg legges det opp til en tur i badeland (Aquarama i Kristiansand).

Ferien byr blant annet også på aktiviteter som lek og konkurranser ute i Abra Havns flotte område.

Mystisk stemning i Abra Havn

Gjestene innkvarteres i sjarmerende «sjørøverkåker» (leiligheter). Alle boenheter har eget bad med dusj og WC. Sengetøy og håndklær til alle i familien er i leiligheten. Måltider er inkludert. Frokost og middag spises felles i sverdsmalen, lunsj og kveldsmat ordnes av hver enkelt i leilighetene. Det er en liten kiosk i resepsjonen.

Denne feriehelgen i Abra Havn er en organisert ferie, hvor vi reiser sammen en gjeng på ca. 55 personer. Dere vil treffe og bli kjent med andre familier både ute på aktiviteter og og ved felles samlinger som vi legger opp til. En dagene vil vi ta felles buss til Kristiansand og bade i Aquarama. Denne ferien gir dere mulighet for å legge opp dagen slik dere ønsker i familien. Ferien inkluderer opphold i leiligheter, alle måltider, inngang til Dyreparken to dager, og tur til Kristiansand med bading i Aquarama.

Med på ferien vil det være ferieledere og Tidgivere (frivillige) som ordner praktiske gjøremål, og som er tilgjengelige for gjestene våre. Alle foreldre har ansvar for sine egne barn. Ellers koser vi oss i Abra Havn med god mat og alt som finnes der. Siden dette er i vinterhalvåret er det ikke sjørøvere i Abra Havn på denne tiden. De har reist på tokt til varmere strøk på Marmeladene.

Kanoner sikter mot Grashavet i Abra Havn

Ferien gir muligheter for ro og avslapning, gøyale aktiviteter på dagtid, og spennende overnatting i sjørøverlandsbyen Abra Havn. Vi legger til rette for at barn og unge skal få opplevelser sammen med sine foresatte, og på den måten skape gode minner sammen.


Velkommen!

Søknadsfristen er gått ut (8. januar, 2022)

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

Inkludert:

  • Aktiviteter
  • Alle måltider
  • Inngang i Dyreparken og Aquarama

Forsikring

Alle deltakere dekkes av Blå Kors egen gruppeforsikring. Deltakere bør også ha sin egen reiseforsikring.

Pris

Ferien er gratis. Men transport til og fra Kristiansand dekkes selv. For gjester som kommer med buss/tog til Kristiansand sentrum, ordner vi transport til Abra Havn. Om familien er knyttet opp til NAV, barnevernstjenesten med flere, vil det være mulig å søke om dekning av reisekostnader til og fra Kristiansand via disse.

Smittevern 

Smittevern

Det er for tiden ingen ekstra tiltak med tanke på smittevern. Våre arrangementer går som normalt.

Vi følger alltid gjeldende smittevernråd for å begrense spredning av smittsomme sykdommer. Generelt har vi fokus på god håndhygiene for å forebygge sykdom der mange mennesker er samlet.

Det kan bli endringer i oppsatt program med kort varsel dersom behov.

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.