Vinterferie i Abra Havn

To ferier i Abra Havn i vinterferien 2024

Uke 8: mandag 19. februar – onsdag 21. februar
Uke 9: mandag 26. februar – onsdag 28. februar

Søknadsfristen for disse ferien har gått ut (14. januar, 2024)

Like ved Kristiansand Dyrepark ligger det unike sjørøverhotellet, Abra Havn. Blå Kors ferier inviterer barnefamilier i målgruppen til å søke på dette ferietilbudet i Sjørøverlandsbyen. Ferien tilbringes på denne flotte plassen, og vi skal selvfølgelig besøke Dyreparken som ligger en kort spasertur unna.

Ferien byr også på aktiviteter som lek og konkurranser ute i Abra Havns flotte område.

Mystisk stemning i Abra Havn

Gjestene innkvarteres i sjarmerende «sjørøverkåker» (leiligheter). Alle boenheter har eget bad med dusj og WC. Sengetøy og håndklær til alle i familien er i leiligheten. Måltider er inkludert. Frokost og middag spises felles i sverdsalen, lunsj og kveldsmat ordnes av hver enkelt i leilighetene. Det er en liten kiosk i resepsjonen.

Denne feriehelgen i Abra Havn er en organisert ferie, hvor vi reiser sammen en gjeng på ca. 55 personer. Dere vil treffe og bli kjent med andre familier både ute på aktiviteter og og ved felles samlinger som vi legger opp til. Denne ferien gir dere mulighet for å legge opp dagen slik dere ønsker i familien. Ferien inkluderer opphold i leiligheter, alle måltider, og inngang til Dyreparken to dager.

Med på ferien vil det være ferieledere og Tidgivere (frivillige) som ordner praktiske gjøremål, og som er tilgjengelige for gjestene våre. Alle foreldre har ansvar for sine egne barn. Ellers koser vi oss i Abra Havn med god mat og alt som finnes der. Siden dette er i vinterhalvåret er det ikke sjørøvere i Abra Havn på denne tiden. De har reist på tokt til varmere strøk på Marmeladene.

Kanoner sikter mot Grashavet i Abra Havn

Ferien gir muligheter for ro og avslapning, gøyale aktiviteter på dagtid, og spennende overnatting i sjørøverlandsbyen Abra Havn. Vi legger til rette for at barn og unge skal få opplevelser sammen med sine foresatte, og på den måten skape gode minner sammen.

Søknadsfrist er gått ut. (14. januar 2024)

Hvem får være med Blå Kors ferier

Alle som fyller ut søknadsskjemaet og som er i målgruppen for tiltaket (dvs. har utfordringer relatert til psykisk helse, rus eller økonomi) er kvalifiserte til å være med på ferie med Blå Kors ferier. Det er ikke behov for anbefaling fra Nav, barnevernstjeneste, eller lignende. Det er heller ikke krav til at barna må være i barneskolealder. Det er ikke tillatt å ha med kjæledyr på organiserte ferier med Blå Kors ferier.

Blå Kors ferier opplever enorm pågang og har ikke mulighet til å gi et ferietilbud til alle som søker. Vi venter til etter søknadsfrist med å tildele feriene og ønsker at de som ikke tidligere har fått et tilbud, enten med oss, eller andre aktører skal få en mulighet først. Derfor spør vi alltid om familien har vært med på en annen ferie, før vi gir mulighet til å være med på ferie med Blå Kors ferier.

Det er mange som opplever å få gjentatte avslag på søknadene sine. Dette er dessverre helt normalt, og betyr ikke at søknaden ikke er godkjent. Det betyr kun at det ikke var plass til din familien på denne ferien, og vi kan ikke annet enn beklage. Vi anbefaler å fortsette med å søke, så vil det forhåpentligvis bli deres tur også til slutt.

I henhold til Personvernregelverket oppbevarer vi ikke opplysninger om søkere lenger enn nødvendig.

Inkludert:

  • Aktiviteter
  • Alle måltider
  • Inngang i Dyreparken

Forsikring

Alle deltakere dekkes av Blå Kors egen gruppeforsikring. Deltakere bør også ha sin egen reiseforsikring.

Pris

Ferien er gratis. Men transport til og fra Kristiansand dekkes selv. For gjester som kommer med buss/tog til Kristiansand sentrum, ordner vi transport til Abra Havn. Om familien er knyttet opp til NAV, barnevernstjenesten med flere, anbefaler vi å sjekke om det kan være mulig å søke om dekning av reisekostnader til og fra Kristiansand via disse.

Smittevern 

Personvern

Ved å sende inn en søknad til Blå Kors ferier, samtykker jeg i at Blå Kors ferier behandler mine opplysninger i tråd med det som står i personvernerklæringen og gjeldende regelverk.

Ved å krysse av på hvilken målgruppe jeg definerer meg og min familie, så samtykker jeg i å dele disse opplysningene med Blå Kors ferier. Ved å oppgi mine allergier, samtykker jeg til at Blå Kors ferier behandler helseopplysninger om meg. Formålet med å oppgi allergier, er at Blå Kors ferier kan legge til rette for å servere trygge og helsebringende måltider og vurdere en passende ferie tilpasset mine behov. Alle personopplysninger blir behandlet trygt, og deles kun med utvalgte personer som trenger opplysningene for å legge til rette for ferietilbudet. Informasjonen Blå Kors ferier samler inn, slettes når vi ikke lenger har bruk for de, eller når du trekker ditt samtykke for behandling av personopplysninger.