Blå Kors Åkra

Blå Kors Håpets Havn er et tilbud for deg som av en eller annen grunn trenger et fristed i hverdagen.

Dagens måltid tilberedes.

Blå Kors gatenært Åkra tilbyr

Blå Kors Håpets Havn er et tilbud for deg som av en eller annen grunn trenger et fristed i hverdagen. Hos oss kan du ta deg en pause og nyte en god kopp kaffe. Vi har andakt hver formiddag kl 1030.  

Du kan komme akkurat som du er. Du trenger ingen henvisning, og alt vi tilbyr deg her, er for at du skal få en bedre hverdag. 

Mat og drikke

Vi tilbyr deg variert og næringsrik mat og drikke. Hver dag serverer vi mat til våre gjester. Ingen skal gå sultne fra Håpets Havn. Det er bare å forsyne seg! 

Hver dag fra kl 12-14 deler vi ut  matposer til alle som av en eller annen grunn ikke får hverdagen til å gå opp økonomisk, og mangler mat. 

Vi har opprettet 24 timers vakttelefon, der vi kan hjelpe med mat om du trenger utenom våre åpningstider. Det er ingen skam å kontakte oss. Vi er her for å hjelpe. Tlf 94094950 

Sosialt fellesskap

Hos oss møter du mange mennesker du kan sosialisere med. Du kan treffe andre som er i samme situasjon som deg, eller ta en prat over en kopp kaffe med en av våre trivelige tidgivere. Men vi skal ikke tvinge deg til å være sosial. Av og til er det godt å bare være for seg selv, og det synes vi også skal være lov. 

Samtaler

I tillegg til mat, drikke og fellesskap kan vi hjelpe deg med saker du opplever som vanskelige. Noen ganger kan det være vanskelig å forstå brev fra for eksempel NAV. Kanskje du er usikker på om du får den hjelpen du har krav på, eller du har fått et inkassokrav du ikke vet hvordan du skal klare å betale? 

Er du motivert til å endre på din livssituasjon? Eller trenger du bare noen å snakke med? Våre medarbeidere er trivelige mennesker som har god kjennskap til hjelpeapparatet. De vil gjerne forsøke å hjelpe deg med utfordringene dine. 

Arbeidstrening

Vi tilbyr personer å være med i arbeidet på kafeen, enten med matlaging, vasking og rydding  eller være med å kjøre rundt å hente matvarer fra butikker i området. Vi har også egen cateringavdeling som tar inn folk i arbeidstrening. Videre kjører vi ut mat til våre kunder, og der bruker vi personer som vil prøve seg i arbeidslivet. Og vil ha en meningsfull hverdag. 

Høsten 2023 utvider vi vår arbeidstreningsavdeling, der vi skal i gang med eget reklamebyrå, og trenger nye medarbeidere, som skal være med å drive dette. Vi har overtatt et reklamebyrå med nettsiden www.reklame-x.no  

Aktiviteter

Vi arrangerer dagsturer rundt i distriktet, til forskjellige aktiviteter. Vi arrangerer også sosiale kvelder på lokalet. 

Praktisk informasjon

 • Hvor finner du Blå Kors gatenært Åkra?

  Blå Kors gatenært Åkra finner du på Håpets Havn, Rådhusvegen 12, 4270 Åkrehamn

 • Hvem er Blå Kors gatenært Åkra til for?

  Vår målgruppe er alle som sliter med rus, og ensomhet, og trenger et sosialt sted å føle seg trygg og sett i.
  Vårt motto i hele arbeidet er «I sentrum står et menneske».

 • Lurer du på noe?

  Noen ganger kan det føles litt skummelt å komme til et nytt sted. Hvis du lurer på noe, er du velkommen til å kontakte oss for å få svar. Kontaktinformasjon finner du øverst til høyre.

 • Om Stiftelsen Åkra Blå Kors

  • Blå kors Åkra er en stiftelse som arbeider med rus forebygging for ungdom og voksne.

  • Vi arbeider også med å være en døråpner ut i arbeidslivet for våre gjester.

  • Vi arbeider og målrettet med å få personer med utfordringer, til å forstå og vite at de er en ressurs. Dette innebærer at vi prøver å hjelpe folk til å komme i en normal hverdag, og livsmestring, Der vi prøver å være til hjelp slik at disse personene går skritt for skritt fremover mot Deres mål. Disse menneskene kommer ofte fra behandling eller soning.

  • Vårt arbeid er utelukkende for å hjelpe mennesker som av en og annen grunn trenger en hjelpende hånd i hverdagen.

  • I Blå kors Åkra er vi så heldige at vi igjennom hele året har personer som av ulike årsaker trenger å komme ut å få en annerledes hverdag, med jobb og sosialt liv. Og at de skal føle på den sannheten at de er en ressurs.

  • Dette arbeidet er spennende og meningsfylt

header