Vilt, vakkert og uforglemmelig

Det var ikke en ledig plass å oppdrive da Øivind ”Elg” Elgenes og Trond Helge Johnsen stod på scenen hos Blå Kors i Gyldenløvesgate torsdag kveld. Stemningen stod etter hvert i taket, da duoen tok oss med på en konsert som ble vill, vakker og uforglemmelig.

Av Ivar Eidsaa

– Den som tror at man kan leve livet bare med solskinn og oppoverbakker, tar feil. Vi har vel alle vært borte i noen av avkrokene i livet. Så egentlig er vi vel ikke så forskjellig noen av oss, om man bor oppe i åsen eller nede i slummen. Vi er likedan. Men i et samfunn med så mye fremmedgjøring rundt oss, er det ikke alltid like lett å vise hvem vi er. Det å være seg selv, er den eneste eneren vi har, for å si det sånn, sa Elg i en samtale på scenen før konserten med kveldens konferansier, Arvid Solheim.

Deretter tok han tilhøreren med på en formidabel musikalsk reise hvor Elg og makkeren Trond Helge Johnsen hentet frem den ene perlen etter den andre fra Elgs 40 år musikalske karriere. Det ble en minneverdig og sterk konsert. Det ble låter fra albumet ”Remembrance som kom i 2000, fra ”The Way Life Goes” og ikke minst flere låter fra albumet ”Storm”.

Formidlingsevne

Elg sang om livet, relasjonene, utfordringene som vi alle kan møte i større eller mindre grad, på en nær måte. Så har han denne egenskapen at han klarer å formidle sang og innhold på en måte som virkelig griper publikum. Låter som ”Morrasola”, ”Storm”, ”Hurtigrute fra Kirkenes Te Bergen”, ”Gud – Hjælp Mæ Hjæm”, ”Gal Nok” og ikke minst ”I Slekt Med Måsan”, låten som hyller krigsseilerne som hver eneste dag med livet som innsats sørget for at de allierte fikk de nødvendige forsyninger som gjorde at kampen mot Hitlers nazi-Tyskland kunne opprettholdes og senere vinnes.

I salen satt publikum og nøt det Elg hadde å fremføre. Etter noen nære og veldig bra formidlede låter, var det tydelig at publikum var grepet, for som Elg selv sa: ”Dere er så stille”. Men da han tok et elegant taktskifte, var det nærmest som om tilhørerne danset på stolene.

Kommer tilbake

– Vi gleder oss stort over at Elg takket ja til å stå på scenen her hos oss i dag. Det gir oss en fin mulighet til å profilere det brede arbeidet som Blå Kors i Kristiansand driver. Vi får håpe konserten kan være med på å gi oss mange nye venner, sier Arvid Solheim i en kommentar.

Hovedpersonen selv var svært godt fornøyd etter konserten.

– Dette var kjempeartig. Bare initiativet i seg selv med en gratiskonsert i Blå Kors sin regi, er jo veldig bra. Den gleden og engasjementet som møter oss på scenen smitter jo, smilte Elg etter konserten.

– Jeg var ikke i tvil da Blå Kors ringte og inviterte. Jeg holder mange konserter av denne typen, og jeg kommer gjerne igjen.