Blå Kors Foreningen

Blå Kors Foreningen har lange tradisjoner i byen og driver omsorgsarbeid over et stort spekter. 

Tradisjonelle, evangeliske møter og sangmøter har vært et fundement helt siden etableringen i 1909 og det arrangeres fremdeles møter hver uke. Foreningen står også bak ettervernsgruppa som i 2016 markerte sitt 25 års jubileum. Samlingene er et viktig treffpunkt hvor forutsigbarheten og de trygge sosiale rammene er avgjørende.

Foreningen har flere kor for folk i forskjellige aldre.
Speidergruppa feiret sitt 70-års jubileum i 2017 og er fremdeles veldig aktiv.
Blå Kors samarbeider også med andre aktører i byen i forbindelse med fengselsbesøk.

Blåens Reiser

Blåens Reiser arrangerer hvert år turer innenlands og utenlands som en del av det sosiale oppfølgings- og ettervernsarbeidet. For mange blir dette gode opplevelser som huskes livet ut og her knyttes sterke relasjoner. Blåens Reiser arrangerer også åpne turer, der hvem som helst kan bli med.

22. – 27. august 2021: TUR TIL HERMON HØYFJELLSSENTER

Høydepunkter: Formiddags- og kveldssamlinger med andakt og sang. Det blir utflukter i området. En av dagene smører vi niste og drar på busstur i fjellheimen. Vi tror det blir noen flotte sensommerdager på Hermon! Last ned brosjyre med fullt reiseprogram. Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr: 5.600,-
Inkluderer: Reise i moderne turbuss, veiavgifter, helpensjon på Hermon Høyfjellssenter i dobbeltrom m/dusj/WC, utflukter, kaffe og kaker når vi raster, middag på hjemreisen.
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): Kr.750,-.

13. – 14. oktober 2021: SVIPPTUR TIL SVERIGE

Vi deltar på samling på Mjølløst i Sandefjord og Østerbo Evangeliesenter. Det blir informasjon om arbeidet, tale, sang og vitnesbyrd. Kaffe og noe å bite i blir det også. Dagen etter blir det anledning til å handle i butikkene på Nordby-senteret. Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr: 1.850,-
Inkluderer: Reise i moderne turbuss, veiavgifter, ferjeoverfart Sandefjord – Strømstad t/r, overnatting på Nordby Hotell, middag, frokost og buffetbord. Kaffe og kaker i bussen når vi raster.
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): kr. 225,-.

PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU 2022

2 – 11. September 2022

Pasjonsspillet i Oberammergau er et verdenskjent, utendørs teaterspill som kun fremføres i byen Oberammergau i Tyskland, hvert 10. år. Oppsetningen i 2022 blir den 42. gangen stykket settes opp og det er begrenset på billetter. Bli med Blåens Reiser på en rundreise i Europa, med innlagt pasjonsspill i Oberammergau. Andre opplevelser: Lutherstadt Wittenberg, Slottet Herrenchiemsee, Kehlsteinhaus – Hitlers Ørnerede, Salzburg, m.m.

Turpris: kr – ny pris kommer
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): kr. 3.300,-. Nytt turprogram kommer.