Blå Kors Foreningen

Blå Kors Foreningen har lange tradisjoner i byen og driver omsorgsarbeid over et stort spekter. 

Tradisjonelle, evangeliske møter og sangmøter har vært et fundement helt siden etableringen i 1909 og det arrangeres fremdeles møter hver uke. Foreningen står også bak ettervernsgruppa som i 2016 markerte sitt 25 års jubileum. Samlingene er et viktig treffpunkt hvor forutsigbarheten og de trygge sosiale rammene er avgjørende.

Foreningen har flere kor for folk i forskjellige aldre.
Speidergruppa feiret sitt 70-års jubileum i 2017 og er fremdeles veldig aktiv.
Blå Kors samarbeider også med andre aktører i byen i forbindelse med fengselsbesøk.

Blåens Reiser

Blåens Reiser arrangerer hvert år turer innenlands og utenlands som en del av det sosiale oppfølgings- og ettervernsarbeidet. For mange blir dette gode opplevelser som huskes livet ut og her knyttes sterke relasjoner. Blåens Reiser arrangerer også åpne turer, der hvem som helst kan bli med.

2021: DAGSTUR TIL DANMARK

Tur til Danmark

Høydepunkter: Vi reiser til Ålbæk og Farm Fun som Ellen Loland Kristensen har bygget opp sammen med sin mann Søren. Steinar Harila og Blå Kors Musikkor deltar på møte sammen med Ellen som også vil synge for oss. På hjemveien går vi innom Hjørring og A-Z. Last ned brosjyren.

Turpris: kr 900,-
Inkluderer: Bussreise og veiavgifter, ferjeoverfart t/r, frokostbuffet, inngangsbillett til Farm Fun, grillmiddag og kaffe.

2021: SOMMERTUR TIL GØTEBORG

Høydepunkter: Vi skal bo tre netter på Quality Hotel 11, et førsteklasses hotell med bl.a. relaxavdeling, og boblebad under åpen himmel på taket! Byfergen tar deg kjapt og enkelt til bypulsen og shoppingsenteret Nordstan. Vi andre kjører til GeKås og Ullared. Vi skal også innom på møte i Smyrnakyrkan sammen med LP-Väst. Tomas Sjødin, Itohan P. Moses med venner deltar, og det blir sang og vitnesbyrd. Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr 4.600,-
Inkluderer: Reise i moderne turbuss, veiavgifter, ferjeoverfart Strømstad-Sandefjord t/r, inkl. buffet på hjemreisen, 3 hotellovernattinger i delt dobbeltrom m/dusj/WC, halvpensjon, inngangsbillett til Liseberg, kaffe og kaker når vi raster.
Tillegg for enkeltrom: kr. 1.650,-.

22. – 27. august 2021: TUR TIL HERMON HØYFJELLSSENTER

Høydepunkter: Formiddags- og kveldssamlinger med andakt og sang. Det blir utflukter i området. En av dagene smører vi niste og drar på busstur i fjellheimen. Vi tror det blir noen flotte sensommerdager på Hermon! Last ned brosjyre med fullt reiseprogram. Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr – ny pris kommer
Inkluderer: Reise i moderne turbuss, veiavgifter, helpensjon på Hermon Høyfjellssenter i dobbeltrom m/dusj/WC, utflukter, kaffe og kaker når vi raster, middag på hjemreisen.
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): Kr.750,-.

13. – 14. oktober 2021: SVIPPTUR TIL SVERIGE

Vi deltar på samling på Mjølløst i Sandefjord og Østerbo Evangeliesenter. Det blir informasjon om arbeidet, tale, sang og vitnesbyrd. Kaffe og noe å bite i blir det også. Dagen etter blir det anledning til å handle i butikkene på Nordby-senteret. Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr – ny pris kommer
Inkluderer: Reise i moderne turbuss, veiavgifter, ferjeoverfart Sandefjord – Strømstad t/r, overnatting på Nordby Hotell, middag, frokost og buffetbord. Kaffe og kaker i bussen når vi raster.
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): kr. 225,-.

PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU 2022

2 – 11. September 2022

Pasjonsspillet i Oberammergau er et verdenskjent, utendørs teaterspill som kun fremføres i byen Oberammergau i Tyskland, hvert 10. år. Oppsetningen i 2022 blir den 42. gangen stykket settes opp og det er begrenset på billetter. Bli med Blåens Reiser på en rundreise i Europa, med innlagt pasjonsspill i Oberammergau. Andre opplevelser: Lutherstadt Wittenberg, Slottet Herrenchiemsee, Kehlsteinhaus – Hitlers Ørnerede, Salzburg, m.m.

Turpris: kr – ny pris kommer
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): kr. 3.300,-.Se mer info i brosjyren.