Blå Kors Foreningen

Blå Kors Foreningen har lange tradisjoner i byen og driver omsorgsarbeid over et stort spekter. 

Tradisjonelle, evangeliske møter og sangmøter har vært et fundement helt siden etableringen i 1909 og det arrangeres fremdeles møter hver uke. Foreningen står også bak ettervernsgruppa som i 2016 markerte sitt 25 års jubileum. Samlingene er et viktig treffpunkt hvor forutsigbarheten og de trygge sosiale rammene er avgjørende.

Foreningen har flere kor for folk i forskjellige aldre.
Speidergruppa feiret sitt 70-års jubileum i 2017 og er fremdeles veldig aktiv.
Blå Kors samarbeider også med andre aktører i byen i forbindelse med fengselsbesøk.

Turer med Blå Kors Kristiansand

Vi arrangerer hvert år turer innenlands og utenlands som en del av det sosiale oppfølgings- og ettervernsarbeidet. For mange blir dette gode opplevelser som huskes livet ut og her knyttes sterke relasjoner. Vi arrangerer også åpne turer, der hvem som helst kan bli med.

12. mai 2022: Dagstur til Danmark

Høydepunkter: Ålbæk og Farm Fun (“gardsmoro”) som Ellen Loland Kristensen og mannen Søren har drevet i mange år. Her blir det grillmat, dessert og kaffe, samt et møte der Steinar Harila og Blå Kors Musikkor deltar, i tillegg til Ellen. Hjørring og A-Z (som Bilka, uten matvarer.) Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr 900,-
Inkluderer: Bussreise og veiavgifter, ferjeoverfart Krsand-Hirtshals t/r, frokostbuffet, entre til Farm Fun, grillmat, dessert og kaffe. Forandringer i programmet kan forekomme.

2. – 11. september 2022: PASJONSSPILLET I OBERAMMERGAU 2022

Høydepunkter: Pasjonsspillet i Oberammergau er et verdenskjent, utendørs teaterspill som kun fremføres i byen Oberammergau i Tyskland, hvert 10. år. Oppsetningen i 2022 blir den 42. gangen stykket settes opp og det er begrenset på billetter. Bli med Blåens Reiser på en rundreise i Europa, med innlagt pasjonsspill i Oberammergau. Andre opplevelser: Lutherstadt Wittenberg, Slottet Herrenchiemsee, Kehlsteinhaus – Hitlers Ørnerede, Salzburg, m.m. Se mer info i brosjyren.

Turpris: kr 18.500,-
Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): kr. 3.100,-.

12. – 13. oktober 2022: Svipptur til Sverige


Høydepunkter: Samling på Mjølløst i Sandefjord. Båt til Strømstad og overnatting på Nordby Hotell. Samling på Østerbo Evangeliesenter. Shopping på Nordby-senteret. Se mer info i brosjyren.

Egenandel: kr: 1.900,-
Inkluderer: Reise i moderne turbuss, vei- avgifter, ferjeoverfart Sandefjord- Strømstad t/r, overnatting på Nordby Hotell, middag, frokost og buffetbord. Kaffe og kaker når vi raster. Tillegg for enkeltrom (begrenset antall): kr 225,-. Endringer i programmet kan forekomme.