70 glade turdeltakere

Det ble en flott og minnerik tur da Blå Kors nylig inviterte til pensjonisttur til dagstur til Danmark. Og som alltid når gjengen er på tur, stod stemningen i taket.

Av Ivar Eidsaa

– Vi var 70 som reiste. Været var jo topp og stemningen god, smiler Trond Gundersen, som har drevet Blåens Reiser i regi av Blå Kors i en årrekke.

Det var avgang med SuperSpeed en torsdag morgen. Vel om bord var det samling i Bluefins pizzarestaurant for en hyggelig frokost.

Vel i land i Danmark, trillet bussen av sted til Aalborg.

– Men først besøkte vi Nord Europas største Rhododendronpark, Hedelund, i Brønderslev. Det ble en uforglemmelig opplevelse. Inntrykkene derfra ble mange, sier Gundersen. Senre gikk turen til Bilka.

– Det er jo alltid artig å kunne handle der. Prisene er overkommelig, og selvsagt ble det middag, dessert og kaffe på Bilka før vi returnerte tilbake til Hirtshals, hvor vi hadde møte i Centerkirken, hvor Bernt Stray og Blå Kors Musikkor deltok, forklarer han..

– Vi fikk også tid til et besøk hos slagter Winther, før vi satte oss på fergen og var tilbake i Kristiansand ved midnatt, sier han.

Tursesong nummer 26

Trond Gundersen er selve turgeneralen i Blå Kors. I nærmere 26 år har han holdt på. Den første turen gikk til Sveits i 1989, så årets sesong er dermed den 26. tursesongen som Gundersen har lagt opp til.

Mange av turene skjer sammen med ettervernsgruppen i Blå Kors som møtes hver tirsdag hele året igjennom, og har gjort det i 23 år. Det er Thomas Aasen som har arbeidet på Loland og Trond Gundersen som har drevet dette arbeidet.

– Tilbudet er aktuelt for mange. Det kan være noen som er i utskrivingsfasen fra Loland. Noen er ferdig med behandlingen, men møter trofast opp til møtene likevel. For noen blir det aktuelt å skulle benytte tilbudet en liten stund etter endt behandling. Andre har benyttet tilbudet i mange år. Normalt er vi 10-15 på et vanlig møte, noen ganger færre, noen ganger langt flere, sier Trond Gundersen.