‘- En viktig og riktig tur for mange

– Disse turene betyr mye for alle som er med – en viktig og riktig tur for mange, sier Trond Gundersen, om turen til Danmark som Blå Kors` ettervernsgruppe arrangerte i pinsen.

Av Ivar Eidsaa

– Dette er en tur vi har arrangert i flere år, og det var mange som ønsket å være med på årets tur, smiler Gundersen. Hele 33 barn og voksne gikk sammen om bord på Superspeed.
Etter en behagelig overfart ventet en tretimers busstur til Lalandia i Billund.
– Der bodde vi veldig bra i fire feriehus, og vi ordnet med maten i fellesskap. Det er noe med å kunne bo og lage mat sammen, og være sammen om måltidene. Det betyr mye for mange av oss, forteller Gundersen.
Lalandia er et nytt feriesenter med massevis av spennende opplevelser for hele familien, blant annet er Lalandia Aquadome et tropisk vannland for hele familien. Det finnes to kjempestore vannland, et i Rødby og et i Billund, og badelandet ble selvsagt flittig benyttet.
– På lørdagen besøkte vi Legoland, og koste oss i et nydelig vær, også det en utflukt med mange gode minner, sier Gundersen.

Daglige samlinger

– Hver dag hadde vi samlinger i et av feriehusene, med sang, musikk og andakt. Det var stor stemning og fint fellesskap. Arrangementene viser bare hvor mye disse turene betyr for alle oss som er med, sier han.

Blå Kors Ettervernsgruppe, Kristiansand samles hver tirsdag kl.19.00 i Tabita-rommet i Gyldenløvesgt. 54. Årets høydepunkt er turen til Danmark, der også barna kan være med.

– Tilbudet Blå Kors gir i ettervernsarbeidet er aktuelt for mange. Det kan være noen som er i utskrivingsfasen fra Loland. Noen er ferdig med behandlingen, men møter trofast opp til møtene likevel. For noen blir det aktuelt å skulle benytte tilbudet en liten stund etter endt behandling. Andre har benyttet tilbudet i mange år. Normalt er vi 10-15 på et vanlig møte, noen ganger færre, noen ganger langt flere, sier Trond Gundersen.

Turen til Legoland ble en fin opplevelse.
Turen til Legoland ble en fin opplevelse.
På vei hjem etter en flott dag i Legoland.
På vei hjem etter en flott dag i Legoland.

Det er alltid tid for den gode praten over en kaffekopp.
Det er alltid tid for den gode praten over en kaffekopp.

Det var mange rundt bordet til fellesmåltidene.
Det var mange rundt bordet til fellesmåltidene.