Dagfinn-benken var populær

Under sommerfesten til Blå Kors var det mange som stoppet opp og lot seg imponere av Dagfinn-benken, et nytt produkt som, er blitt utviklet ved Mjåvann Arbeidstreningssenter. Salg ble det også.

Av Ivar Eidsaa
– Dagfinn-benken er et nytt produkt fra oss, sier daglig leder Jan Nordståkka.
Benken er dermed et av flere som gjør at Mjåvann Arbeidstreningssenter nå kan tilby en god spennvidde i sittegrupper og andre typer utemøbler.
Nordståkka forteller at den nye benken som, var et av flere som Mjåvann Arbeidstreningssenter hadde med for å stille ut under sommerfesten for Blå Kors-familien på Kristiansand Feriesenter. Både benken og møblene for øvrig vakte oppsikt.
– Det ble jo litt artig, ettersom, vi fikk solgt litt av produktene, sier Nordståkka.
Dagfinn-benken er designet og utviklet av Dagfinn Løken, avdelingsleder på verkstedet til Mjåvann Arbeidstreningssenter.. Benken har en spesiell form i ryggen som gir en unik sittekomfort og støtte. Derfor er den annerledes enn andre benker på markedet.
Benkene produseres i to størrelser, på henholdsvis 180 og 150 centimeter. Spesielt benken som, er 150 centimeter bred, fikk raskt kallenavnet ”Svermebenken” under sommerfesten.
Tilpasser etter behov
– Vi har levert to benker til en institusjon for eldre. De ønsket høyere bein på benkene, slik at de eldre kan reise seg lettere fra benken. Vi forsøker å tilpasse slike behov, sier Nordståkka.
Mjåvann Arbeidstreningssenter er en stiftelse i regi av Blå Kors. Benkene produseres med hjelp av brukerne på arbeidstreningssenteret på Mjåvann. Produksjonen er et ledd i deres attføring tilbake til ordinært arbeid.
– Vi gir brukerne realistisk arbeidstrening, opplæring og sosial trening for å kartlegge og bygge opp deres ressurser. Hos oss får brukerne avklart sine muligheter i arbeidslivet og i et eventuelt attføringsløp. En handel hos oss er en håndsrekning til noen som trenger det, sier Norståkka. Mjåvann Arbeidstreningssenter har en rekke produkter som gjengen bygger og selger. Varebilinnredninger, TV-benker og rasteplassbord er bare noen eksempler. Vil du vite mer om utvalget og Mjåvann Arbeidstreningssenter, kan du lese mer påwww.mjats.no.
Jan Nordståkka forteller om, flott interesse for benkene og utemøblementene som Mjåvann Arbeidstreningssenter har utviklet.
Dagfinn Løken som har designet og utviklet benken, og Roald Dalene, sier seg godt fornøyd med interessen for møblene.