En uforglemmelig tur i et flott stykke Norge

– Det er deilig å være norsk – i Norge! Dette ble på alle måter en uforglemmelig tur i et flott stykke Norge, sier turgeneralen ved Blå Kors Kristiansand, Trond Gundersen, etter at ettervernsgruppen i Blå Kors nylig var på en omfattende Norgestur.

Av Ivar Eidsaa
 
– Vi reiste fredag morgen. Bussen var stappfull, med 33 forventningsfulle turdeltakere. Første stopp ble Stavanger, forteller Gundersen.Vel framme i Stavanger ventet en hurtigbåt som tok reisefølget over til øya Sør-Hidle og Flor & Fjære.
 
Flor & Fjære markedsfører seg som, et fristed for nytelse. I en utrolig park og med en velkjent og meget anerkjent restaurant ønske vertskapet å gå de besøkende unike opplevelser til rekreasjon og inspirasjon.
 
Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som, etterfølges av en omvisning i parken som bugner av blomster, trær og busker. Det hele begynte da Åsmund og Else Marie Bryn i 1965 kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle, hvor de bygde en familiehytte.
 
Ble mektig imponer
 
I 1987 valgte Åsmund å beplante området. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og hans ektefelle Siri restauranten. Plassen har med tiden opparbeidet seg et solid rykte og har mange, mange besøkende årlig.
 
– Vi fikk omvisning og lunsj, og vi ble alle mektig imponert. Etter noen timer returnerte vi til Stavanger sentrum og middag på vårt hotell. Neste dag gikk turen videre til Bergen, der vi hadde to overnattinger. Vi koste oss som turister, vandret på Bryggen, fisketorget og hadde en tur med Fløybanen. På søndagen gikk vi på gudstjenesten i Metodistkirken, et herlig møte med tale, sang og musikk, forteller Gundersen.
 
– På mandagen kjørte vi om Voss og over den nye Hardangerbrua, og hadde et stopp i Odda. Målet denne dagen var Gaustablikk Høyfjellshotell. Her storkoste vi oss, hadde to overnattinger, fikk nydelig mat, og hadde fine samlinger.
 
– Vi tok banen opp til Gaustatoppen, og hadde en mektig utsikt. Vi fikk virkelig se, kjenner og erfare hvilken mektig natur Norge kan by på.. Det er deilig å være norsk – i Norge, ler Gundersen.