En opplevelse for livet

– Dette har gitt oss opplevelser for livet, sier en svært godt fornøyd gjeng fra Blå Kors-speideren etter en kanotur av de sjeldne.

Av Ivar Eidsaa

Lørdag 2. august møttes hele 65 speidere, store som små, på Longerak Camping i Setesdal. Foran dem ventet en spennende uke, hvor gjengen skulle padle fra Longerak til Kile nord for Hægeland i Vennesla kommune. Fredag 8. august var reisefølget fremme ved Kilefjorden. Overskuddet og entusiasmen var det ingenting å si på, selv om det ble en god distanse som ble tilbakelagt.

24 kilometers tur

– Det ble et godt strekk, forteller Ynge Andersson som leder Blå Kors sin speidergruppe i Kristiansand og som var vertskap for turen som samlet Blå Kors-speidere fra både Evje, Bryne og Bergen, i tillegg til Kristiansandsgruppens egne speidere.

– Vi har gjennomført en tur på 24 kilometer. Det har vært utrolig moro, sier speidergjengen.

– Etappene har gått greit. Strekkene ble ikke for lange, og det ser ikke ut som om noen har fått for mange blemmer i hendene, sier Ynge Andersson med et smil. Værgudene viste seg fra sin best side under turen, bortsett fra et kraftig regnskyll på søndagen.

– Det ble til tider noe varmt. Jeg tror softisen vi hadde på Evje var noe av det som smakte best, ler Andersson.

Etter at Byglandsfjorden var tilbakelagt, ble kanoene pakket på bilen, og man kjørte til Evje hvor kanoene ble satt på vannet. Det var underveis dertil at det ble bestilt 65 softis, som ifølge ungdommene smakte riktig så godt!

Det vakte også allmenn begeistring da speiderlederne la opp til en drive-in-kano, hvor alle fikk servert en god lunch på padleåren.

Speiderarbeidet står sterk

En av distansene endte opp ved Neset Camping i Byglandsfjord. 25 fra reisefølget ble med på en lengre heitur, mens resten valgte å bli med på den andre turen som ble arrangert til Fantehåla, tunnelen i fjellet rett overfor Neset Camping, tunnelen mange benyttet da de måtte gjemme seg for tyskerne under 2. verdenskrig.

– Vi hadde også nattpadling en av nettene hvor det ble padlet etter fyrlykter som var blitt satt ut. Med det været vi hadde ble dette en flott opplevelse, sier Andersson. Han sier seg svært godt fornøye med at så mange som 65 speidere ble med på turen.

– Speiderarbeidet i regi av Blå Kors står sterkt. Arbeidet er faktisk i vekst. I disse dager reiser vi til Lye på Bryne på Jæren for å være med på et oppstartsmøte for å etablere en ny gruppe speidere. Der er det fire ledere som ønsker å starte en speidergruppe for inntil 20 gutter. Det er fint å se at også i vår moderne tidsalder at speiderarbeidet kan øke på. Vi håper det vil gi mange gode opplevelser i årene som følger for dem som blir med i den nye speidergruppen, sier Yngve Andersson.

Senest oppdatert: 12. august 2014

Var dette nyttig?